Tijdens het Reveilmoment bij valavond op 1 november herdenken we de overledenen. 

Tijdens het Reveilmoment bij valavond op 1 november herdenken we de overledenen. © rr

Parochiefederatie en protestantse kerk houden samen een Reveilmoment

EKEREN -

De parochiefederatie Ekeren organiseert samen met de Antwerp International Protestant Church (AIPC, Veltwijcklaan) op maandag 1 november een Reveil op de begraafplaats aan de Driehoekstraat. Om 17u start een afwisselend programma van ingetogen muziek en poëzie op de Heide, waar biologische afbreekbare urnen worden bijgezet.

“We brengen hiermee een eerbetoon aan de overledenen. Reveil start bij daglicht en stopt als het donker is. Tussen 17 en 18u gaat de zon onder wat voor een aparte sfeer zorgt”, zegt medeorganisator Bert Van den Bossche. ”Het programma houdt rekening met de ingetogen sfeer die op een begraafplaats heerst. We hebben respect voor alle aanwezige bezoekers van de begraafplaats.”

Reveil is ontstaan in 2014 in het West-Vlaamse Deerlijk. Daar stierven onverwacht een paar jonge mensen in een heel korte periode na elkaar. In 2019 organiseerde 1 op de 3 gemeenten in Vlaanderen hun Reveilmoment. In Ekeren vonden de parochiefederatie en de AIPC elkaar dit jaar voor de organisatie. Aan Reveil 2021 Ekeren werken een tiental vrijwilligers mee. Steun is er van het district. Iedereen is welkom. (mawo )

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio