Clown Pennywise uit de horrorfilm It maakt het even gezellig met wat kinderen. 

Clown Pennywise uit de horrorfilm It maakt het even gezellig met wat kinderen. © RR

Corona krijgt Halloween Night niet helemaal klein

Retie -

Voor het tiende jaar op rij verandert gemeenschapscentrum Den Dries in Retie aan de vooravond van Allerheiligen in een spookhuis. Kinderen kunnen er leren griezelen, en terwijl hun ouders een aap zien schrikken.

Hans Otten

Voor de tiende editie van de Retiese Halloween Night speelt dat vermaledijde virus toch een klein beetje pretbederver. Want in tegenstelling tot andere jaren trekken de organisatoren geen Haunted House op. “Covid is ook voor ons veel enger dan welke Haunted House we dit jaar ook hadden kunnen bouwen”, zegt David Stappaerts. “Wij denken in de eerste plaats aan de veiligheid en gezondheid van onze bezoekers en medewerkers. Wel Halloween Night Retie dus, maar met een ander griezelsausje overgoten dit keer.”

Want aan rilmomenten is er opnieuw geen gebrek. Daarvoor is er het Scary Lounge Café, waar angstaanjagende personages recht uit de bekende griezel- en horrorfilms stappen om je stiekem te besluipen. “Het is dus een drankgelegenheid met aangepaste live-animatie voor een echte halloweenbeleving. We willen wel waarschuwen dat daarbij filmscènes worden nagespeeld, die voor een jong publiek misschien iets te gruwelijk kunnen zijn.”

In de Scary Lounge Café kunnen angstaanjagende figuren plots achter je opduiken. 

In de Scary Lounge Café kunnen angstaanjagende figuren plots achter je opduiken. © RR

Griezelgewenning

“Daarnaast pakken we opnieuw uit met onze griezelgewenning voor de kleintjes. Twee dagen lang kunnen ze terecht in een griezelhuis op kindermaat, waar we onze jongste liefhebbertjes op een speelse manier vertrouwd maken met alles wat met griezelen te maken heeft. Dat gebeurt via spelletjes en opdrachten, waarmee ze aan de hand van een stempelkaart een klein presentje kunnen verdienen.”

David Stappaerts omschrijft het als ‘toekomstgericht denken’. “We hopen dat ze na onze griezelgewenning later net zo van onze activiteiten kunnen genieten. Kortom, ondanks de pandemie valt er bij ons ook dit jaar veel te beleven.”

Halloween Night vindt op zaterdag 30 en zondag 31 oktober telkens vanaf 14u plaats in GC Den Dries, Kerkhofstraat 37 in Retie. Tickets kosten 5 euro.

www.halloweennightretie.be

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio