Het eerste optreden van Front 242 in Retie vond plaats in 2014 en was meteen een knaller van formaat. 

Het eerste optreden van Front 242 in Retie vond plaats in 2014 en was meteen een knaller van formaat. © RR

Concert newwavelegende Front 242 volledig uitverkocht

RETIE -

Front 242, het Belgische icoon van de new wave, komt op zaterdag 12 februari nog eens naar Retie. Door corona werd het optreden al tweemaal uitgesteld. Maar de fans laten het niet aan hun hart komen, want het concert is volledig uitverkocht.

Eddy Meulemans

Het is al de tweede keer dat Front 242, een van de meest legendarische newwavebands uit de jaren tachtig, optreedt in Retie. De eerste keer was in 2014, toen acht veertigers uit Retie een eigen concertvereniging oprichtten en er zo in slaagden om hun grote jeugdidolen van weleer naar hun eigen dorp te halen. Het concert van Front 242 in zaal Den Dries in Retie, met als afsluiter de onsterfelijke hit No shuffle, werd zo’n groot succes dat de acht jeugdvrienden daarna nog meer topbands uit de roemrijke Belgische en Britse newwaveperiode konden overhalen voor een optreden in Retie of all places, onder wie Anne Clarke en The Neon Judgement.

Vzw Dark Balloon is een vereniging van acht Retiese vrienden met een gemeenschappelijke liefde voor de newwavemuziek van de jaren tachtig. 

Vzw Dark Balloon is een vereniging van acht Retiese vrienden met een gemeenschappelijke liefde voor de newwavemuziek van de jaren tachtig. © EMA

Intussen heeft vzw Dark Balloon, want zo noemen de vrolijke jeugdvrienden zichzelf, zelfs een eigen festival: Neetwave, een newwavefestival in het ‘dorp der Zeven Neten’. De eerstvolgende editie van Neetwave vindt plaats op zaterdag 20 november in JK 2470. Topper op de affiche is Red Zebra, nog een icoon van de Belgische Belpop. Het bekendste nummer van deze mythische Vlaamse punkband is de klassieker I can’t live in a living room. Tickets voor Neetwave 2021 kosten 26 euro en zijn te bestellen via www.darkballoon.be.

Compact Disk Dummies

“Maar eerst organiseren we nog een exclusief optreden van de bekende Belgische electropunkband Compact Disk Dummies, op vrijdag 5 november”, zegt Rob Van Reusel (42) van Dark Balloon. “De groep heeft een nieuw album uitgebracht en start een tournee langs de grote concertzalen in Vlaanderen en in het buitenland, van Trix in Antwerpen tot Cactus Club in Brugge. Maar de start van hun tournee is bij ons: in zaal Den Dries in Retie. Waaraan we dat te danken hebben? In 2016 heeft Compact Disk Dummies hier al eens gespeeld. De bandleden vonden de akoestiek en de sfeer in Den Dries toen zo goed dat ze nu zelf gevraagd hebben of ze mochten terugkomen.”

De jonge Belgische band Aili, finalist van De Nieuwe Lichting op Studio Brussel, speelt het voorprogramma. In zaal Den Dries is plaats voor 850 toeschouwers.

Compact Disk Dummies, vrijdag 5 november in zaal GC Den Dries in Retie. Tickets kosten 23 euro, te koop via www.darkballoon.be. Covid Safe Ticket verplicht.

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio