Kersvers kinderburgemeester Cas Delaet tussen burgemeester Wim Caeyers en Schepen van Jeugd Hans De Groof. 

Kersvers kinderburgemeester Cas Delaet tussen burgemeester Wim Caeyers en Schepen van Jeugd Hans De Groof. © Tommy Maes

Cas Delaet is nieuwe kinderburgemeester van Mol

Mol -

Cas Delaet van gemeentelijke basisschool Gompel ‘Alles Kids’ is verkozen tot de nieuwe kinderburgemeester van Mol. Hij volgt Fiene Drooghmans van Stapsteen Sluis op.

De kinderburgemeester en kinderraadsleden legden woensdagavond de eed af. Achteraf werden zij getrakteerd op een receptie.

Het gemeentebestuur van Mol wil kinderen actief betrekken in thema’s die anders door volwassenen geregeld worden. Het doel van de kinderraad is om thema’s te bespreken die belangrijk zijn voor kinderen en jongeren in de gemeente, zoals speelterreinen, jeugdactiviteiten, sport, milieu, kinderrechten en gezonde voeding.

Vier kinderen stelden zich kandidaat voor het ambt van kinderburgemeester. Cas Delaet van gemeentelijke basisschool Gompel ‘Alles Kids’ kreeg de meeste stemmen. “Ik ben blij dat ik tot kinderburgemeester ben verkozen, maar ik had het niet verwacht”, vertelt hij. “Ik wil onder meer werk maken van toegankelijkheid voor personen met een beperking en natuurlijk wil ik ook een jeugdactiviteit organiseren. Of ik later als ik groot ben ook echt burgemeester wil worden? Neen, toch maar niet. Maar ik wil me wel inzetten als kinderburgemeester.”

De kinderburgemeester maakt samen met 25 andere kinderen deel uit van de kinderraad. Hun ambt loopt gedurende het hele schooljaar en eindigt dus in juni 2022. De vergaderingen van de kinderraad vinden maandelijks plaats op een woensdagnamiddag. De agendapunten en de verslagen kan je bekijken op www.gemeentemol.be/kinderraad(mto)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio