De huidige fietspaden in de Sint-Theresiastraat zijn te smal. 

De huidige fietspaden in de Sint-Theresiastraat zijn te smal. © rr

Fietspaden Sint-Theresiastraat worden breder na vernieuwing

Mol -

Een aannemer start in de week van 15 november in opdracht van de gemeente Mol met de vernieuwing en verbreding van de fietspaden in de Sint-Theresiastraat tussen de Postelarenweg en Achterbos. De huidige fietspaden zijn te smal voor twee fietsers.

Door de slechte staat van het fietspad en de te beperkte breedte kiezen te veel fietsers in de Sint-Theresiastraat voor de rijbaan. Daarom laat het gemeentebestuur van Mol de fietspaden vernieuwen en verbreden voor maximaal fietscomfort en een verhoogde fietsveiligheid.

De vernieuwing van het fietspad met rode dubbelklinkers gaat gepaard met een verbreding van een halve meter richting de woningen. Dit is wel alleen mogelijk op de plaatsen waar er nog voldoende openbaar domein tussen het huidige fietspad en de rooilijn beschikbaar is.

De aannemer start aan de zijde van de Postelarenweg met de oneven kant van de straat. Wanneer deze volledig is afgewerkt, komt de overzijde aan de beurt. Het bestaande fietspad wordt stap voor stap opgebroken en vervangen. Ter hoogte van de opschuivende werfzone geldt beurtelings verkeer, dat eventueel wordt geregeld met tijdelijke verkeerslichten.

In de eerste fase concentreren de werken zich tussen de Postelarenweg en de Koekenberg. Vooraleer het fietspad tussen Koekenberg en de ovonde kan worden verbreed, moeten de verlichtingspalen worden verplaatst en de nutsleidingen ondergronds worden gebracht. Die werken zijn gepland in het voorjaar van 2022. (mto)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio