©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Antwerp Giants blijven na drie op drie Europees ongeslagen: “Perfect parcours na heenronde nu bevestigen”

Telenet Giants Antwerp blijft Europees heerlijk bevestigen. De derde wedstrijd in poule F van de FIBA Europe Cup bracht in de “Belgische derby” tegen Bergen een derde opeenvolgende zege. Na de heenronde staat de deur richting kwalificatie voor de Last 16 en dus de tweede fase dan ook helemaal open. “Correct, maar nu moeten we dit perfect Europees parcours de volgende weken bevestigen,” bleef uitblinker Jean-Marc Mwema vooral bijzonder nuchter.

Patrick Ceulemans

Cameron Krutwig was dominant in de studieronde. De Amerikaanse center scoorde de eerste tien punten van Telenet Giants Antwerp en leidde zijn team naar een 10-4 bonus. Jaylen Hands maakte weer een sterke invalsbeurt en hield de Sinjoren, samen met een energieke Jean-Marc Mwema, aan de leiding: 16-9. Via eerst Emamanuel Nzekwesi en dan Adjin Penava remonteerden de Henegouwers na het eerste kwart naar een 16-15 tussenstand.

Jaylen Hands leidde Telenet Giants Antwerp met een driepunter en een flitsende dunk naar 23-15 en na een bom van Jean-Marc Mwema ging het naar een 26-18. De Sinjoren controleerden, maar konden onder meer door foutenlast (6-1 in het eerste kwart), niet verder afstand nemen. De Nederlandse center Emmanuel Nzekwesi deed de Giants “in the paint” pijn en zorgde voor de aansluiting: 28-23. Elvar Fridriksson lukte een Antwerpse bom (33-25), de Giants wonnen het tweede kwart maar trokken slechts met een 37-32 bonusje richting kleedkamer.

Jean-Marc Mwema bleef “bergen” werk verzetten, plukte rebounds, scoorde driepunters en leidde Telenet Giants Antwerp naar 42-34 en 50-43. Bergen toonde echter enorm veel punch en bleef met driepunters van Marcus Tyus dreigen. Meer zelfs, de Bergen won het derde schuifje (20-21), maar de Giants konden met een bom in de slotfase van dat derde kwart van Elvar Fridriksson toch het slotkwart aanvatten met een 57-53 bonus.

In het slotkwart nam Elvar Fridriksson de Antwerpenaars dan op sleeptouw. Van 64-59 loodste hij zijn team naar 69-59. Jean-Marc Mwema was een rots in de branding, Cameron Krutwig was oerdegelijk en Matt Tibby scoorde vrijworpen. Na een dunk van Jaylen Hands (73-59) lag de verdiende overwinning van Telenet Giants Antwerp dan ook in een definitieve plooi. Jean-Marc Mwema (15 punten, 6 rebounds) , Cameron Krutwig (14 punten, 6 rebounds), Elvar Fridriksson (16 punten, 5 rebounds, 4 assists) en Jaylen Hands (17 punten) kregen van coach Christophe Beghin een applausvervanging en Antwerpse Young Guns als Thijs De Ridder en Quinten Smout mochten in de sfeervolle Lotto Arena mee genieten van het derde Europees succes op een rij.

Telenet Giants Antwerp: Fridriksson 16, Tiby 4, D’Espallier 6, T. De Ridder 0, Smout 0, N. De Ridder 3, Rogiers 2, Cofer 0, Hands 17, Krutwig 14, Mwema 15, Donkor 0

Bergen: Cage 4, Mintogo 5, Mortan 0, Nichols 7, Nzekwesi 27, Penava 5, Tyus 8, Henson 7

Kwarts: 16-15, 21-17, , 20-21, 20-10

Meer basketbal