Schokkende beelden opgedoken van busincident: vrouw loopt ernstige hoofdwonde op

Antwerpen -

Op sociale media zijn beelden opgedoken van het ongeval waarbij woensdagavond een vrouw zwaargewond geraakte na een ruzie op een bus van De Lijn. In de video is te zien dat de oudere vrouw discussieert met andere passagiers. Momenten later heeft ze een zware hoofdwonde opgelopen.

De beelden doen sinds donderdagnamiddag de ronde op sociale media. Onder meer Vlaams Belang-politicus Tom Van Grieken deelde de video van het incident op zijn persoonlijke Twitter-account. Hij waarschuwt zijn volgers dat de beelden ‘niet voor gevoelige kijkers’ zijn.

De video toont een incident dat zich woensdagavond rond 19.30 uur op buslijn 610 van Antwerpen naar Oelegem afspeelde. “Aan de bushalte op de Rooseveltplaats raakten enkele reizigers betrokken in een discussie. In de loop van de rit escaleerde die ruzie, in die mate dat de buschauffeur besloot te stoppen aan de halte op de Noorderlaan en iedereen van de bus stuurde”, vertelt woordvoerder Willem Migom van de Antwerpse politie.

De ruzie is te zien in de video, de val van de vrouw werd niet gefilmd. Het resultaat van het ongeval is wel te zien: een gapende hoofdwonde. De politie ontving intussen de beelden en onderzoekt wat er gebeurde. Mogelijk kreeg de vrouw een duw en kwam ze met het hoofd tegen de rand van de bushalte terecht. “De vrouw liep ernstige verwondingen op in het aangezicht en werd ter verzorging naar het ziekenhuis gebracht”, aldus Migom.

Verder onderzoek moet duidelijkheid brengen over de omstandigheden van het incident. De politie zal onder meer de camerabeelden op de bus gebruiken om de overige betrokkenen te identificeren en na te gaan wat er precies is gebeurd. De buschauffeur was erg onder de indruk van de feiten en krijgt slachtofferbegeleiding.

(blg, jtp, ed)

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio