Het nieuwe veld en de kantine 

Het nieuwe veld en de kantine ©  Patrick De Roo

City Pirates Antwerpen krijgt nieuwe accommodatie in Antwerpen-Luchtbal

Voetbalclub City Pirates Antwerpen en Sporting A hebben in Antwerpen-Luchtbal, in het Bobsam Elejiko-stadion, het kunstgrasveld én de nieuwe kantine met kleedkamers ingehuldigd. De kantine zal naast clubcafé ook dienst doen als een jeugdhuis waar de jongeren van de wijk elkaar naast het veld kunnen ontmoeten. “We zijn er enorm blij mee”, zegt Michiel De Visschere, communicatieverantwoordelijke van de City Pirates.

Saar Van Olmen

De voetbalclub kreeg in 2020 een nieuwe kunstgrasmat op basis van kurk. Dat materiaal zou duurzamer zijn dan de rubberkorrels die in andere velden worden gebruikt. “Het kunstgrasveld laat ons ook toe om het hele jaar door te spelen”, zegt De Visschere. “Dat kon met natuurlijk gras niet.”

Daarnaast is er in 2021 een gloednieuwe kantine gebouwd met een bureauruimte en twee extra kleedkamers. De accommodatie werd ook mee ingericht door de jongeren uit de buurt. “We vonden het belangrijk dat de jongeren prioriteiten zouden stellen, zodat ze goed met het budget om zouden gaan”, licht De Visschere toe. Nu kunnen ze er boeken lezen, in zetels zitten, pingpongen en gamen op de nieuwe PlayStation. Sporting A investeerde voor deze werken in totaal 800.000 euro

De stad noemt City Pirates meer dan een voetbalclub. “Het is een sociaal voetbalproject, actief in Merksem, Antwerpen-Linkeroever, Deurne, Antwerpen-Dam en Antwerpen-Luchtbal”, klinkt het. De dubbele functie van de kantine vinden de Pirates enorm belangrijk. “We hopen dat de kantine een katalysator voor de wijk kan zijn, zodat iedereen zich er thuisvoelt”, aldus De Visschere.

Bobsam Elejiko

De terreinen en het stadion op de Luchtbal zijn trouwens ook vernoemd naar overleden ex-voetballer van de club, Bobsam Elejiko. Hij kwam om het leven na een hartstilstand tijdens een wedstrijd in 2011. “Bobsam is nog steeds, ook tien jaar na zijn overlijden, sterk aanwezig in de club. Hij mag niet vergeten worden”, klinkt het. De club vond het daarom niet meer dan normaal dat de accommodatie naar hem vernoemd zou worden.

 

 ©  Patrick De Roo