Hedwig van Roy en Jan Hadermann schenken speelgoedpakketten aan De Kleine Strijders.

Hedwig van Roy en Jan Hadermann schenken speelgoedpakketten aan De Kleine Strijders. © rr

Speelgoedfabrikant Clics schenkt bouwpakketten aan zieke kinderen

Wuustwezel -

Hedwig van Roy, de CEO van speelgoedfabrikant Clics, en Jan Hadermann, verkoopsdirecteur van energiebedrijf Elindus, komen beiden uit de Noorderkempen. Ze slaan de handen in elkaar en hebben een actie opgezet voor de stichting De Kleine Strijders.

De Kleine Strijders zet projecten op het getouw in en rond ziekenhuizen om het verblijf en de zorgervaring te veraangenamen voor ieder kind en zijn familie of vrienden. Clics en Elindus zullen voor elk contract dat de twee bedrijven in november en december afsluiten, een speelgoedpakket schenken aan De Kleine Strijders. “Op deze manier draagt onze streek haar steentje bij aan dit prachtig lokaal initiatief”, zeggen ze.

Joyce De Sager en Toon Verheijen, de oprichters van De Kleine Strijders, zijn enorm blij. “We waren aangenaam verrast toen we het bericht kregen dat deze twee ondernemers ons op deze manier willen steunen“, vertelt Joyce De Sager. “Het zijn mooie speelgoeddozen die we nu als extraatje aan heel wat zieke kinderen kunnen laten overhandigen.”

Clics bestaat twintig jaar. “Miljoenen kinderen in meer dan veertig landen spelen al met onze bouwblokjes”, vertelt Hedwig van Roy. “Clics is de speelgoedfabriek waar Sinterklaas en de Kerstman jaarlijks gaan shoppen, en de productie van deze blokjes gebeurt in Wuustwezel. We slepen geregeld een award in de wacht, een leuke bevestiging dat we goed bezig zijn. Maar dat is onze drive. Wij geloven oprecht in het belang van educatief speelgoed voor de ontwikkeling van kinderen. Daarom blijven we ook investeren in innovaties.”

Elindus begeleidt ondernemers bij de aankoop en het beheer van hun energiebehoefte. Jan Hadermann: “Wij staan de ondernemer steeds bij met raad en daad. Bovendien volgt Elindus de markt op de voet zodat de klant geen opportuniteiten mist om zijn energiebeleid te verbeteren.” (vw)

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio