Districtsburgemeester Tjerk Sekeris en districtsraadslid Alain Hoeckx (beiden N-VA), voor de plek in de Ruggeveldlaan waar de fietsbrug zal komen. 

Districtsburgemeester Tjerk Sekeris en districtsraadslid Alain Hoeckx (beiden N-VA), voor de plek in de Ruggeveldlaan waar de fietsbrug zal komen. ©  rr

Wie bedenkt naam voor nieuwe fietsbrug over Ruggeveldlaan?

Deurne -

Het district Deurne gaat een wedstrijd organiseren om de nieuwe fietsbrug over de Ruggeveldlaan een naam te geven. De Deurnenaar zal ook zelf suggesties kunnen doen.

Langs de E313, over de Ruggeveldlaan, wordt in het voorjaar van 2022 een nieuwe fietsbrug in gebruik genomen. Het Agentschap Wegen en Verkeer is begin oktober gestart met de voorbereidende werken en de aanleg van de toegangshellingen in de Peter Benoitlaan en de Vaartweg.

De voorbereidende werken zijn al volop aan de gang. In mei 2022 zou de fietsbrug gebruiksklaar moeten zijn.  

De voorbereidende werken zijn al volop aan de gang. In mei 2022 zou de fietsbrug gebruiksklaar moeten zijn.  ©  Jan Van der Perre

Dat is ook N-VA-districtsraadslid Alain Hoeckx niet ontgaan, die het districtsbestuur suggereerde om de nieuwe brug een naam te geven. Zijn partijgenoot en districtsburgemeester Tjerk Sekeris gaat daar graag op in. “En daarvoor gaan we online een wedstrijd lanceren”, zegt Sekeris. “De Deurnenaar zal niet alleen kunnen kiezen, maar zal ook zelf suggesties kunnen doen. Er zijn wel voorwaarden aan verbonden. Als de keuze op een persoon valt, moet die een aantoonbare band hebben met ons district én overleden zijn. Enkel leden van de koninklijke familie zijn hierop een uitzondering. Ook niet persoonsgebonden namen kunnen in overweging genomen worden. Zelf geven wij de voorkeur aan een vrouwennaam of een naam die verwijst naar onze rijke wielergeschiedenis. We moeten alle voorstellen wel eerst ter advies voorleggen aan de straatnamencommissie vooraleer een voorstel meegenomen kan worden.”

Sekeris hoopt de wedstrijd na de kerstvakantie te kunnen lanceren.

 jas

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio