© Jan Brys

Zorgboerderij Meander verwerft grote weide door legaat

Brasschaat/Kapellen -

De Zorgboerderij Meander, gelegen op de grens Brasschaat-Kapellen, is eigenaar geworden van een grote aanpalende weide. De Zorgboerderij zet daarmee een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van haar werking.

Meander werd opgericht in 1980 als een zinvolle dagbesteding voor mensen met een beperking. Dankzij het legaat Marie-Louise Deschepper breidde de Zorgboerderij nog verder uit. Marie-Louise Deschepper woonde in Asse en het was haar uitdrukkelijke wens dat er na haar overlijden financiële middelen zouden worden vrijgemaakt voor sociale doeleinden. Dat gebeurde eerder al in Asse, nu in Brasschaat-Kapellen.

Verantwoordelijke van de Zorgboerderij Göran Van Dyck: “Wij zijn zeer blij met deze weide van 1,4 hectare. Het zorgt ervoor dat we de toegang tot onze boerderij kunnen herinrichten. Dat geeft ons een grote gerustheid met het oog op de toekomst. De huidige toegangsweg die van de Holle Weg komt, is eigenlijk een servitudeweg. We kunnen ons project nu nog meer ontsluiten naar de straatkant. Dat maakt dat het voor onze gasten, begeleiders en de buurt aangenamer wordt om de boerderij te bereiken”.

De weide die de Zorgboerderij kon verwerven.

De weide die de Zorgboerderij kon verwerven. © Jan Brys

“Op deze weide willen we een mooi wandelpad creëren voor onze paardentherapie. We dromen ook nog van een mooie bloemenweide op de weide en zo meer. De weide moet een blikvanger worden, het is de toegangspoort tot ons project. De aankoop van die weide is dan ook zeer belangrijk voor ons”.

In de Zorgboerderij komen een 50-tal cliënten met een fysieke en mentale beperking. Ze werken mee in de moestuin, in de bakkerij, ze verzorgen de dieren en zo meer. Daarnaast is er ook een therapie met paarden bedoeld voor kinderen, jongeren en volwassenen. (jbr)

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio