Het team van de nieuwe maaltijdwinkel Bon’Ap in Heist-op-den-Berg. 

Het team van de nieuwe maaltijdwinkel Bon’Ap in Heist-op-den-Berg. © Joren De Weerdt

Bon’Ap opent Heistse maaltijdwinkel: “Concept is hier nog niet zo bekend, maar interesse is groot”

Heist-op-den-Berg -

Maaltijdketen Bon‘Ap opende woensdag een nieuwe winkel op de Mechelsesteenweg in Heist-op-den-Berg. De locatie was bij Heistenaars achtereenvolgens bekend van Garage Sterckx, O’Cool en Go Sport. Intussen ruimde het oud pand plaats voor een nieuwbouw. Klanten kunnen daar voortaan terecht voor verse vleesproducten en verpakte diepvriesartikelen, maar ook voor bereide maaltijden en belegde broodjes.

Kristof Van Rompaey

De maaltijdwinkels van Bon‘Ap zijn een onderdeel van de groep Meat&More uit Aalter. Zij baten ook meer dan 140 verkooppunten van Buurtslagers uit, gevestigd in supermarkten zoals Delhaize, Carrefour en Smatch. “Met Bon’Ap willen we onze klanten een zorgeloze maaltijd aanbieden”, legt William Ally, divisiemanager sales van Meat&More, uit.

Gunstige ligging

Elke Bon’Ap heeft een afdeling van Buurtslagers. “Naast dat breed assortiment aan vers vlees en charcuterie, vind je bij ons ook diepvriesproducten en heel wat koude en warme kant-en-klare gerechten voor thuis of onderweg. We bieden een Click&Collect-service aan, maar we spelen ook in op de trend van maaltijdboxen. Je kunt voortaan dus online een Bon’Ap Box bestellen en betalen. Afhalen kan in een winkel naar keuze.”

Het nieuw pand van Bon’Ap op de Mechelsesteenweg in Heist-op-den-Berg.

Het nieuw pand van Bon’Ap op de Mechelsesteenweg in Heist-op-den-Berg. © Joren De Weerdt

Gerant van de Heistse winkel Sofie De Vooght is tevreden. “Een zaak zoals deze was er nog niet echt in de buurt”, zegt ze. “We merken dat het concept hier nog niet zo bekend is, maar de interesse is groot. De eerste bezoekers stonden woensdag al meteen aan de deur. Mensen lopen hier momenteel trouwens behoorlijk lang rond, omdat er zoveel te ontdekken valt. Bovendien is onze zaak gunstig gelegen, op een belangrijke toegangsweg tot de gemeente.”

Smakelijke job

De keten telt inmiddels 36 winkels. Na de Mechelse Bon’Ap is die in Heist de tweede in de provincie Antwerpen. “Jaarlijks openen we vier tot vijf winkels in heel Vlaanderen”, zegt regiomanager Pieter Verhemeldonck. “Concrete plannen voor de provincie zijn er voorlopig nog niet, maar we zijn dus altijd wel naar een aantal locaties aan het kijken.”

Door de groei van Bon’Ap wordt er extra personeel gezocht, ook in Heist-op-den-Berg.

Door de groei van Bon’Ap wordt er extra personeel gezocht, ook in Heist-op-den-Berg. © Joren De Weerdt

Ter ere van de opening krijgen klanten nog tot en met zaterdag 30 oktober een halve kilo gehakt cadeau bij aankopen vanaf 10 euro. Vanaf donderdag tot en met 9 november staan de ceasarsalade en preparé in promotie. Door de groei van Bon‘Ap zoekt Meat&More nog extra verkooppersoneel. Het Heistse team telt een tiental mensen, maar kan ook nog versterking gebruiken, onder meer van jobstudenten. “Wie zin heeft in een smakelijke job vol variatie, verantwoordelijkheid en teamwork, kan solliciteren via onze website”, meldt William Ally.MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio