Themabeeld 

Halloween: hier kan je gaan griezelen dit weekend bij jou in de buurt

Dit weekend wordt er op heel veel plaatsen in de stad en de rand Halloween gevierd. Van een bloederige spaghetti tot verkleedfeestjes, er is genoeg te doen. Ook bij jou in de buurt. Bekijk hier al enkele leuke activiteiten voor dit weekend.

bar, ella, evdw, fisp, js, jw, vw, svds, SVO

AARTSELAAR

Figurentheater in CC ’t Aambeeld

Les Zerkiens brengen via hun figurentheater kleine en grote angsten in het leven. Gebracht in 2 aparte verhalen (13.30u en 16.00u) op maat van kinderen vanaf 5 jaar. Iedereen heeft wel érgens schrik van: spinnen of het donker, een onweer,… In het tweede verhaal (+9) gaat het verhaal over een kasteel met veel gangen en deuren en personages die de aanwezigen meenemen in een vreemde wereld.

Zaterdag 30 oktober in CC ’t Aambeeld aan de della Faillelaan 34 om 13.30u en 16u.

Films en Halloween night

In hetzelfde CC zijn er ’s avonds ook films te bekijken. Je kan Halloween in stijl beleven door verkleed en geschminkt voor de akelige photo booth op te dagen. Dan ook wordt de prent The House with a Clock in Its Walls geschenen.

In een andere ruimte gaat in samenwerking met de jeugdraad een Halloween Night door. Daar wordt de film Cruella vertoond. Make-upartiesten zijn ter beschikking om je er afschuwelijk angstaanjagend te laten uitzien. Het Spookhuis zal voor en na de film iedereen nog een beetje meer laten griezelen.

Zaterdag 30 oktober in CC ’t Aambeeld aan de della Faillelaan 34 om 20u.

ANTWERPEN

Crimibox en Bavet moord en spaghetti

Met Halloween kan je in de Mechelse en Antwerpse vestigingen van spaghettirestaurant Bavet niet alleen gaan eten, maar ook een moord oplossen. In samenwerking met de Gentse start-up Crimibox werd er een moordmysterie uitgewerkt dat restaurantbezoekers kunnen oplossen aan de hand van raadsels en puzzels.

Je speelt het mysterie in groepjes van 2-4 tijdens de shift ’s middags of ’s avonds. Het duurt 90 minuten en kost 10 euro. Meer info op www.bavet.eu/events.

LEES OOK: Crimibox en Bavet laten je moord oplossen terwijl je spaghetti eet

Griezelen in het Middelheim

Op Halloween dwalen er na zonsondergang vreemde wezens door het Middelheimmuseum. Tussen de duistere schaduwen van de beelden zie je telkens andere mysterieuze griezeltaferelen, en het lijkt wel of ze allemaal iets met elkaar te maken hebben… Deze theatrale wandeling tussen de beelden van het kunstpark leidt je in kleine groepjes langs verschillende acts vol sfeer, muziek, vuur en natuurlijk… afgrijselijke griezels.

Vrijdag 29 oktober van 17u-22u, niet geschikt voor heel jonge kinderen, ingang aan de rotonde, Middelheimlaan 61, 2020 Antwerpen. Inschrijven is verplicht en kan via deze website. De tocht is gratis.

Halloween in de Ruien

Tijdens de periode van 30 oktober tot 7 november vinden er Halloweentochten in de Ruien plaats vanaf 17u.

Meer info via ruien.be.

Día de Muertos in Permeke

Op 1 en 2 november viert Mexico haar Día de Muertos, het Feest van de doden. De mensen verwelkomen dan de zielen van al hun geliefden die overleden zijn. Omdat het feest van de doden ook een universele herdenking is (Allerheiligen/Allerzielen/Halloween…) nodigt Permeke iedereen uit om geliefdes te komen eren en te vieren, op z’n Mexicaans! Er zal muziek, eten, kunst en cinema aanwezig zijn.

Van 31 oktober tot en met 2 november in Bibliotheek Permeke op het De Coninckplein 26 in Antwerpen. Covid Safe Pass is verplicht. Tickets en info via https://www.permeke.org/diademuertos2021.

BERCHEM

Halloweenwandeling met Berchem Ghostwalk

Met Halloween herbeleven we de angsten die onze voorouders doorstonden in duistere tijden. In Berchem had je redenen genoeg om schichtig over je schouder te kijken. Op de Halloweenwandeling van Berchem Ghostwalk worden er spannende verhalen verteld tegen de “stemmige achtergrond van het avondlijke Brialmontpark, waar ook de krijgsgeschiedenis andermaal boven water komt om ons mee te slepen naar griezelige vertellingen.

Vrijdag 29 en zaterdag 30 oktober om 20 en 21u. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur en vertrekt aan de Sint-Willibrorduskerk, Heilig Hartstraat. Meer info via antwerpen.be.

Themabeeld. ©  Nathalie Jansen VF

BERENDRECHT - ZANDVLIET - LILLO

Trick or treat

Met Halloween komen kinderen graag griezelen aan de deur. Via een oproep op Facebook wordt er in district Berendrecht-Zandvliet-Lillo opgeroepen om je in te schrijven op een lijst. Zodat de kinderen weten waar ze kunnen aanbellen.

Inschrijven op de lijst kan via deze Facebookpagina Trick or treat - HALLOWEEN BERENDRECHT ZANDVLIET.

BRECHT

Rommersheide Griezelt

Ook op de Rommersheide in Brecht kan je gaan griezelen. Vanaf 15u zijn de kleine monsters welkom, vanaf 18u is de heide ingericht voor niet-bangeriken.

Zondag 31 oktober, Rommersheide, vanaf 15u en 18u.

Trick or treat Sint-Lenaarts

Zoals in heel wat andere gemeenten kan je in de buurt Kapelakker ook gaan trick or treaten. Dat kan zondag vanaf 17u.

Zondag 31 oktober, Sint-Lenaarts buurt Kapelakker vanaf 17u.

BOECHOUT

Griezeltocht

De KWB plaatste verschillende borden met een QR-code doorheen Boechout. Tijdens de luisterwandeling van 4,5 kilometer horen de deelnemers verhalen van Dimitri Leue.

Vanaf zaterdag 30 oktober tot en met zondag 7 november, vertrek aan de bibliotheek op het Jef Van Hoofplein.

BOOM

Lampionnekestocht in Boom

In Boom kan je op pad voor een lampionnekestocht met (zelfgemaakte) lantaarns. Aan de innerlijke mens wordt ook gedacht met pompoensoep, pannenkoeken en hartversterkende drankjes.

Zaterdag 30 oktober met vertrek om 18.30u op het Jozef Wautersplein.

BORSBEEK

Halloweenweekend

Borsbeek beleeft een Halloweenweekend van vrijdag tot en met zondag. Plaatselijke verenigingen en handelaren zorgen voor een trick or treat, een griezelwandeling, een Halloweenmarkt, een Halloweenrun en de kermis staart er.

Van vrijdag 29 oktober tot maandag 1 november, alle informatie op de Facebookpagina van ‘Halloween Borsbeek’.

LEES OOK: Borsbeek weekend lang in ban van Halloween

DEURNE

De grote schijn

Vanaf dit weekend kan je weer genieten van een mooie wandeling in het Rivierenhof. “De Grote Schijn wordt ook in 2021 een unieke totaalbeleving zonder woorden, met innoverende snufjes en lumineuze emoties. Laat je tijdens dit omni-zintuigelijk spektakel leiden langs een volledig nieuw parcours met indrukwekkende technieken en mysterieuze verrassingen”. In stilte van de natuur genieten kan tijdens de fluisterwandelingen elke avond om 21u30 en 21u45.

29 oktober - 14 november, vanaf 18u tot 23u op het Provinciaal Groendomen Rivierenhof, Turnhoustebaan 246 in Deurne. De wandeling begint naast het Openluchttheater. Tickets kan je hier kopen.

EDEGEM

Halloween in Buizegem

Door de opwarming van de Aarde is er een vreselijk dier op weg naar de Edegemse wijk Buizegem. Tijdens een wandeling met fakkels en lichtjes ontdekken de deelnemers wat het is.

Zondag 31 oktober, groepen vertrekken om het kwartier vanaf 18.45u tot 21.15u aan ’t Forum, www.tforum.be

Themabeeld ©  fvv

EKEREN

Halloween griezelwandeling

Trek je Halloweenkostuum aan en neem deel aan het griezelparcours in het Veltwijckpark. Vergeet niet je zaklamp mee te brengen. Daarmee schrik je zeker enkele heksen en zombies af. Na afloop krijg je een warme kop pompoensoep met heksenbrood.

Zondag 31 oktober; 18.30u-20.30u, Veltwijckpark, gratis.

HOVE

Halloween in de Vredewijk

De kinderen trekken in groepjes door de Vredewijk voor een trick or treat. De ouders komen samen aan de griezelbaravan.

Zaterdag 30 oktober vanaf 18.15u in de Vredewijk.

Het ontstaan van Halloween

Jeugdvereniging Jaanimo neemt de deelnemers, ouder dan 12 jaar, mee voor een tocht door het bos van Hove. Samen ontdekken ze het ontstaan van Halloween. Ieder jaar op Halloween kruipt Anna, op haar sterfdag, uit haar graf om haar kind te zoeken. Wie op haar pad komt, blijkt voor altijd verdwenen.

Zaterdag 30 en zondag 31 oktober, vertrek in groepen tussen 19u en middernacht aan de Paul Van Ostaijenlaan 6, www.jaanimo.be.

HEMIKSEM

Bloederige spaghetti in Oxford

Ook in café Oxford wordt een Halloween-party georganiseerd. Eerst serveren ze ‘bloederige’ spaghetti a volonté, daarna worden de benen losgegooid. “De dresscode is uiteraard zo scary mogelijk”.

Zondag 31 oktober vanaf 21u in café Oxford, Heuvelstraat 38.

HEMIKSEM, SCHELLE

De Cluyse leidt je door donkere parken

Uitbater Peter Mertens van taverne-danscafé De Cluyse in Hemiksem heeft met zijn team weer een tocht uitgestippeld die je dit keer door de donkere parken van Hemiksem en Schelle leidt. ‘Get ready to scream’, kondigen ze aan. Nadien kan er in De Cluyse worden voort gefeest met een Halloween Party. Deelnemen kost 5 euro.

Zondag 31 oktober om 18u, vertrek aan De Cluyse, Sint-Bernardsesteenweg 10

MERKSEM

Halloween Survival Run in het Fort

Op zaterdag tovert district Merksem het Fort om tot een griezelig hindernissenparcours voor jong en oud. Tijdens de Halloween Survival Run staan de deelnemers oog in oog met allerlei griezels en moeten ze hindernissen overwinnen om veilig terug naar huis te kunnen. Er is een competitieve loop van 6 kilometer, maar er zijn ook twee momenten voor de plezierlopers. Het district moedigt iedereen aan om verkleed langs te komen. Je krijgt ook een lekkere kom pompoensoep.

Zaterdag 30 oktober om 13u begint de competitieve loop. De andere deelnemers kunnen tussen 14.30u en 16.30u starten. Inschrijven is gratis en kan via www.merksem.be/halloween.

Coco Loco in het Sportpaleis

Coco Loco is een groots halloweenfestival. De organisatoren beschrijven het als een “buitengewone feestcombinatie tussen een magische halloween, kleurrijk carnaval & vintage circus. Een avond vol sensationele acrobaten & circusartiesten, headliner dj’s en acts, spectaculaire shows en tonnen confetti.” Op het feest in het Sportpaleis kan je gaan dansen op Edm, R&B, Deep House en ook techno.

Zondag 31 oktober 2021 20.30u in het Sportpaleis, er zijn alleen nog VIP Tickets te koop via sportpaleis.be.

Themabeeld. ©  AFP

NIEL

Griezelen in gangen atheneum

Omdat het niet altijd in een bos of door mistige weiden moet zijn, hebben de leerlingen en leerkrachten van GO! technisch atheneum Den Biezerd een originele halloweentocht door de gangen van de school bedacht. De leerlingen uit onder meer de afdelingen hout, bouw en haar- en schoonheidsverzorging hebben hun creativiteit de vrije loop gelaten om iedereen vanaf 11 jaar de kriebels te bezorgen. Tussen 18 en 21u kan iedereen tegen 1 euro de toer volgen. Nadien kan je nog nagriezelen in het ‘freak-out cafeetje’.

Vrijdag 29 oktober in TA Den Biezerd in de Wirixstraat.

Voor jong en oud met turnclub

De jeugdwerking van turnclub VGL Niel zet een Halloweentocht voor jong en oud op poten. Ze vertrekken vanaf de sporthal voor een tocht door de ‘duistere kanten’ van Niel. Volwassenen betalen 6 euro, kinderen tot 12 jaar 3 euro.

Zaterdag 30 oktober om 19u met vertrek aan de sporthal in de Landbouwstraat, jeugdwerking@vglniel.be

Feesten met Ghostbusters

Een feestje in het gezelschap van de iconische witte ‘Ghostbusters’-car en replica’s van andere bekende filmauto’s? Dan moet je afzakken naar het Moviecar Warehouse. Sound Events DJ Team zet er ‘Bal populair: the halloween edition’ op poten. Iedereen is welkom om te dansen op de beats van vroeger en nu. Verkleden mag, maar moet niet. Tickets aan de kassa kosten 9 euro.

Zaterdag 30 oktober vanaf 21.30u in Moviecar Warehouse Event Venue, Galileilaan 92.

Costume party in ‘t Pleintje

Café ‘t Pleintje nodigt de klanten uit hun meest angstaanjagende outfit uit te zoeken voor de Halloween Costume Party. Dj Peter Truyts zorgt voor de ambiance en er worden spinnensoep en bloeddrankjes geserveerd. Voor de beste outfit is er een verrassing.

Zondag 31 oktober vanaf 20u in café ‘t Pleintje aan de Heideplaats.

De Grote Schijn ©  Jan Van der Perre

PULDERBOS

Halloween met LRV De Dennenruiters

Voor de eerste keer is er in Pulderbos een gromtocht (6-14 jaar), huivertocht (vanaf 12 jaar) en shotjestocht (vanaf 16 jaar) in de donkere bossen rond LRV-terrein. Aansluitnd is er een after-huiverparty. Inschrijven op voorhand via www.dennenruiters.be (aan te bevelen, want aantal plaatsen is beperkt).

Zaterdag 6 november, hippisch centrum, Kleinheide 86 in Pulderbos

PULLE

Huis wordt spooky

Dave Adriaensen heeft zijn eigen huis in de Bosdreef, dat toch afgebroken moet worden, omgebouwd tot spookhuis. Dave vraagt om niet in de voortuin of op de beplating te parkeren, en ook niet bij de buren. Hij roept griezelaars op om zo veel mogelijk te voet of met de fiets naar zijn spookhuis te komen.

Vrijdag 29 oktober tot en met zondag 29 oktober van 19.30u tot 22u, Bosdreef 12 in Pulle. Kom verkleed en like de facebookpagina van Dfest voor meer info.

RUPELGEMEENTEN, AARTSELAAR

Trick or treat? Dit jaar beter niet...

De Rupelgemeenten en Aartselaar roepen op om de voorgevel van je huis te versieren en er een echt horrohuis van te maken. Zo creëren we samen een leuk griezelparcours voor groot en klein. Een parcours dat we binnen onze eigen bubbel kunnen afleggen en dat ons helemaal in Halloweensfeer brengt. Doe jij ook mee?

De gemeenten roepen op om niet te gaan trick or treaten wegens de stijgende coronacijfers.

SCHILDE

Halloween vieren in de Carwash

De wasstraat van carwash Soft & Shine van de Turnhoutsebaan wordt dit weekend helemaal omgetoverd tot een halloweengang. Enkele griezels komen je tijdens je bezoek ook verrassen wanneer je in de auto zit.

Vrijdag 29 oktober en met griezels vanaf zaterdag 30 oktober van 9u-18u, zondag 31 oktober van 9u-13u, Soft & Shine, Turnhoutsebaan 413, 2970 Schilde

STABROEK

Halloweentocht met smikkels

Kinderen en (groot)ouders trekken door het centrum van de gemeente. Op een pak adressen mogen de kinderen aanbellen en krijgen ze een snoepje of … Sommige huizen zijn ook griezelig gemaakt. Er wordt vertrokken en aangekomen aan het gemeentehuis. De trappen van het gemeentehuis zijn halloween versierd. Nagriezelen in sportchalet achter gemeentehuis.

Zondag 31 oktober, vanaf 18u aan gemeentehuis.

WILRIJK

Halloweennacht in de Koornbloemwijk

Ook de Koornbloemwijk in Wilrijk viert lustig Halloween. Tijdens het spookuur kunnen de jeugdige griezels aan de deur bij de buren langsgaan. De wijk waarschuwt de bewoners al: “Hou ze zoet met Halloweenversiering en véél lekkers! Snoep of je leven!”

Het spookuur in de wijk loopt van 18.30u - 21u op zondag 31 oktober.

WUUSTWEZEL

Griezelen op Halloweentocht

Meer dan 500 deelnemers wandelen langs een verrassend parcours waarbij onderweg de Chiro zorgt voor leuke griezelmomentjes, aangepast aan de leeftijd van de deelnemers. De Vriendenkring, het oudercomité van De Wissel, zorgt voor de aankleding en de catering. Er is een leuke prijs (een familieticket voor de Efteling) voorzien voor de best verklede deelnemer. Wie de prijs krijgt, wordt door een onafhankelijke jury beslist.

Afspraak op 31 oktober, tussen 18 en 20 uur op de speelplaats van De Wissel.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio