Aan de Duwijckstraat komt er een extra oversteekplaats voor voetgangers en fietsers. 

Aan de Duwijckstraat komt er een extra oversteekplaats voor voetgangers en fietsers. © Chris Van Rompaey

Proefopstelling Antwerpsesteenweg blijft tot eind 2022 behouden

Lier -

De proefopstelling op de Antwerpsesteenweg (N10) in Lier blijft zeker tot eind 2022 behouden. Pas dan volgt een definitieve aanleg, waarbij de keerlussen en bushaltes iets opschuiven. Aan de Duwijckstraat komt er volgende maand wel al een bijkomende oversteekplaats.

Chris Van Rompaey

Het Agentschap Wegen en Verkeer wijzigde eind 2019 de verkeerssituatie op de Antwerpsesteenweg tussen de Ring (R16) van Lier en de Duwijckstraat. Het ging om een proefopstelling die minimaal zes maanden zou blijven staan en na evaluatie definitief kon worden. Corona bracht minder verkeer op de baan, en dus werd een definitieve evaluatie steeds uitgesteld. Af en toe voerde AVW wel enkele kleine aanpassingen uit.

Zo ziet de proefopstelling er momenteel uit.

Zo ziet de proefopstelling er momenteel uit. © AWV

Marcel Taelman (Hart voor de Burger) vroeg zich op de gemeenteraadszitting af wanneer de definitieve heraanleg een feit is. “Zowel AWV als de stad zijn tevreden met de proefopstelling, want ze doet waarvoor ze dient, namelijk de verkeersveiligheid verhogen. Sinds de proefopstelling gebeuren er minder ongevallen. Een studiebureau werkt momenteel een definitief plan uit, waarbij de keerlussen en de bushaltes een betere locatie krijgen dan nu het geval is. AWV plant die definitieve heraanleg eind 2022 of begin 2023”, antwoordde schepen van Openbare Ruimte Bert Wollants (N-VA).

“De laatste aanpassing die aan de proefopstelling nog gepland staat, is een bijkomende fiets- en voetgangersoversteek ter hoogte van de Duwijckstraat. Dat zou in de tweede helft van november gebeuren. AWV wilde dit al in augustus laten uitvoeren, maar de aannemer kampte toen met een personeelstekort.”Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio