Zabiullah wil een Vlaamse titel naar Edegem brengen. 

Zabiullah wil een Vlaamse titel naar Edegem brengen. © Filip Spoelders

Edegemnaar Azimi bokst zich naar de finale voor een Vlaamse titel

Edegem -

De Vlaamse Boks Liga houdt zondag zijn finales in Gent. Met Zabiullah Azimi (20) krijgt deze eindstrijd voor de Vlaamse titel een Edegemse toets.

Filip Spoelders

Zabiullah kwam zeven jaar geleden met zijn ouders, broers en zussen vanuit Afghanistan naar België. Sinds enkele jaren traint hij hard om een sportieve loopbaan uit te bouwen als bokser en kickbokser. Na een moeilijke coronaperiode waarin hij niet kon boksen, kan hij zondag een eerste stap zetten om zijn droom te verwezenlijken: titels winnen voor België.

“In de halve finale won ik van een sterke jongen die groter was dan ik waardoor hij gevaarlijke stoten kon geven. Ik won op punten. Twee ronden gingen volledig naar mij en voor één ronde werd een gedeelde score toegekend”, reageert Zabiullah.

Afgevallen

Voor veel sporters was corona een moeilijke periode om te blijven trainen en om zich te blijven te verzorgen. Zo kwam de Edegemnaar eind deze zomer met een gewicht van zeventig kilogram terug in de ring. “Tijdens corona heb ik ongezond gegeten. Nu eet ik weer zoals het moet en ben ik vier tot vijf kilogram afgevallen. Mijn conditie is top momenteel.”

Het juiste moment om een finale te kampen. “Mijn tegenstander zondag is zeker een goede bokser maar ik ben beter. Ik heb me echt voorbereid voor deze finale en ben nog steeds hard aan het trainen. Ik heb God aan mijn zijde en samen met mijn coach heb ik een goed plan opgesteld. Dit zal ik tijdens de finale laten zien. Ik ga in ieder geval met al het vuur uit mijn hart vechten om Vlaams kampioen te worden. Hiervoor train ik dag en nacht”, kijkt Zabiullah vooruit.

De finales in de verschillende categorieën gaan door bij de Gentse boksclub Golden Gloves.