De verschillende politiediensten op de carpoolparking. 

De verschillende politiediensten op de carpoolparking. © jw

Politie en tal van overheidsdiensten organiseren grootse controleactie aan E19

Rumst -

Automobilisten die woensdagvoormiddag via de Bussestraat van en naar de E19 reden, werden door een cordon van politiemensen gecontroleerd. Deze actie werd aangevraagd door het gemeentebestuur die het (zwaar) verkeer uit de dorpskern wil weren.

Woensdag in de loop van de voormiddag organiseerde de federale politie in samenwerking met de agenten van de lokale politiezones Rupel en Hekla een grootse controleactie op de Bussestraat ter hoogte van het afrittencomplex van de E19. Vooral camions werden gecontroleerd op hun vrachtgewicht.

De locatie voor deze actie werd gekozen door de ligging van de gemeente tussen A12 en E19 en de aanwezigheid van enkele bedrijvenzones. Het Rumstse gemeentebestuur was ook vragende partij om die actie ter hoogte van de carpoolparking te organiseren.

“We hebben onze beleidsinspanningen opgedreven om doorgaand verkeer door onze dorpsstraten te ontmoedigen”, zegt burgemeester Jurgen Callaerts (N-VA). “Specifieke verkeersacties zoals deze maken deel uit van dat plan.”

Vooral het zware vrachtverkeer werd gecontroleerd

Vooral het zware vrachtverkeer werd gecontroleerd © jw

Naast de verschillende politiediensten waren er ook controleurs van de douane, sociale inspectie, RVA, het federaal voedselagentschap, de belastingdienst en zelfs OVAM.

Volgens Joris Van Camp van de lokale politie Rupel waren de meeste van de gecontroleerde wagens met alles in orde. “Toch hebben we één truck aan de ketting gelegd omdat de firma waarvoor de man reed nog een rekening van 41.000 euro aan pv’s had openstaan. Acht personen mochten pas doorrijden na onmiddellijke betaling wat in totaal toch ook een bedrag van 6.000 euro vertegenwoordigde. Verder werden door de politie ter plaatse ook nog 13 pv’s uitgeschreven.”

(JEF WIJCKMANS)

MEER OVER

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio