De cast en de regisseur van  op het podium van Schouwburg Rex. 

De cast en de regisseur van op het podium van Schouwburg Rex. © Tommy Maes

Ladies Circle Mol trakteert medewerkers goede doelen met theatervoorstelling Sterrelicht en Appeltaart

Mol -

Serviceclub Ladies Circle Mol trakteert zaterdag 13 november medewerkers, hulpverleners en vrijwilligers van diverse goede doelen op een theatervoorstelling in Schouwburg Rex. Het gaat om Sterrelicht en Appeltaart, een muzikaal theaterstuk dat ook op 12 en 14 november speelt in Mol.

Jaarlijks zamelt Ladies Circle Mol geld in om organisaties met warme projecten financieel te ondersteunen. Dat gebeurt door de organisatie van activiteiten en steunacties om sponsorgeld te verzamelen.

“Het afgelopen anderhalf jaar is voor veel mensen heel woelig geweest”, zegt Nel Mermans van Ladies Circle Mol. “Uiteraard is dat het geval bij hulpverleners, maar ook bij de medewerkers en vrijwilligers van de organisaties die we ondersteunen. Ook onder moeilijke omstandigheden blijven ze zich inzetten voor anderen. We merkten dat ze niet alleen nood hebben aan financiële steun, maar ook een hart onder de riem kunnen gebruiken. Deze moeilijke tijden tonen aan dat we als mens nood hebben aan verbinding en dat willen we ook centraal zetten.”

Nel Mermans van Ladies Circle Mol.

Nel Mermans van Ladies Circle Mol. © Tommy Maes

Zo ontstond het idee om een theaterstuk uit te werken. Nel Mermans nam contact op met Luc Stevens uit Geel, regisseur van grote producties als 1830, Albert I, Gheelamania en Mol in Scène. Die werkte samen met componist Stef Vanderbeken, ook uit Geel, Sterrelicht en Appeltaart uit, een muzikaal theaterstuk waar verbinding centraal staat. Het stuk gaat op 29, 30 en 31 oktober in première in Beringen. En op 12, 13 en 14 november speelt het stuk in Schouwburg Rex in Mol.

“Voor de voorstelling van zaterdag 13 november hebben we hulpverleners, medewerkers en vrijwilligers van de goede doelen uitgenodigd”, vertelt Nel Mermans. “We trakteren hen dan op een hartverwarmende voorstelling met humor, emotie en prachtige muziek. Zo willen we hen een hart onder de riem steken en hen ook bedanken voor de inzet die ze voor hun medemens doen. Het gaat onder meer om mensen uit de zorgsector, maar ook vrijwilligers van armoedeorganisaties of andere verenigingen met een project dat andere mensen helpt.”

Celine Deloof speelt Sterre.

Celine Deloof speelt Sterre. © Tommy Maes

De cast van Sterrelicht en Appeltaart bestaat uit professionele acteurs en uitstekende liefhebbers. Zo spelen onder meer Celine Deloof uit Ravels, Nicky Langley (o.a. bekend als oma Fonkel in Mega Mindy) en Ivan Pecnik mee. Celine speelt Sterre, de spilfiguur in het verhaal dat zich afspeelt in een woonzorgcentrum, met een appelboom als centraal punt. “Sterre is de kleindochter van Rosa, een vaste bezoeker van het woonzorgcentrum. Ze wil het woonzorgcentrum waar ze werkt als animatrice, openstellen voor de buurt. Maar dan gebeurt er iets dat anderen die droom moeten realiseren”, vertelt ze. “Het is een heel leuke rol om te spelen, zeker omdat ik me goed herken in Sterre. En het stuk heeft ook een boodschap van verbinding waar ik volledig achter sta.”

Een repetitiebeeld van ‘Sterrelicht en Appeltaart”.

Een repetitiebeeld van ‘Sterrelicht en Appeltaart”. © Tommy Maes

Volgens regisseur Luc Stevens is Sterrelicht en Appeltaart ondanks het moeilijke thema van eenzaamheid net een lichtvoetig en hoopgevend stuk. “Er zitten natuurlijk droevige momenten in, maar het is een theaterstuk dat je ook vaak aan het lachen brengt”, zegt hij. “Het stuk toont de tools die we hebben om op een positieve manier om te gaan met eenzaamheid en andere bekommernissen. Dat je vaak met een klein gebaar grootse resultaten kan behalen.”

Na de voorstellingen in Beringen en Mol wil Sterrelicht en Appeltaart in het seizoen 2022-2023 op tournee langs theaters in Vlaanderen.

 

Tickets voor de voorstellingen van Sterrelicht en Appeltaart op vrijdag 12 en zondag 14 oktober zijn verkrijgbaar via www.getouw.be.

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio