Lars en Jens houden met Het Attribuut een griezelwandeling aan het Fort 3. © Filip Spoelders

Borsbeek weekend lang in ban van Halloween

Borsbeek -

Borsbeek beleeft vanaf vrijdag zijn eerste Halloweenweekend. De combinatie van verschillende activiteiten moet, met de hulp van de jonge vzw Het Attribuut, een klassieker worden in de gemeente.

Filip Spoelders

Van een griezelmarkt in het centrum tot een Halloweenrun over de terreinen van Fort 3, in Borsbeek kan je van vrijdag tot en met maandag niet naast Halloween kijken. Verscheidene verenigingen, zoals scouts en Chiro, lokale handelaren en de gemeente slaan de handen in elkaar om van Borsbeek een blijvende trekpleister te maken rond 31 oktober.

Eén van de medeorganisatoren is de jonge vzw Het Attribuut, waarin vijf Borsbeekse creatievelingen elkaar hebben gevonden om samen culturele activiteiten te organiseren. “Wij houden een griezelwandeling. Vanaf vrijdag tot en met maandag kunnen de deelnemers op het Fort 3 via een QR-code op onze griezelige borden naar griezelige verhalen komen luisteren. De tekeningen werden gemaakt door Tatiana Pypops terwijl de verhalen, die we zelf schreven, worden verteld door acteurs van de Koninklijke Toneelkring Sint-Jan Berchmans Borsbeek. Op zondag zullen acteurs van de toneelkring voor extra animatie zorgen”, vertellen Lars Lemmens en Jens Adriaensen, die samen met Jasper Coosemans, Hans Rigouts en Florian Avoux Het Attribuut vormen.

Culturele projecten

Na eerder een luisterwandeling en een interactieve online quiz te hebben georganiseerd, wil de vzw verder naam maken. “We komen allemaal uit een creatieve sector. Naast drie podiumtechnici hebben we een muzikant en een musicalacteur in ons midden. We zullen zelf ook meer activiteiten organiseren die bijvoorbeeld rond theater of muziek kunnen draaien. Maar ook geïnteresseerden die ondersteuning nodig hebben voor hun cultureel project of iets origineels willen organiseren, mogen ons altijd contacteren.”

Maar eerst dus Halloween. “Het is voor ons alvast een goede opstap om ons wat bekender te maken. Halloween in Borsbeek moet de komende jaren niet alleen groeien, maar een blijver worden. Het is bijvoorbeeld onze droom om hier in de toekomst een levend spookhuis uit te bouwen.”

Vrijdag trekken de kinderen vanaf 15.30u door Borsbeek voor de klassieke trick of treat. Een dag later staat vanaf 16u in het centrum de Halloweenmarkt gepland. De Halloweenrun vindt dan weer zondag plaats op het Fort 3 met om 17u de kinderen en om 19u de volwassenen. De kermis staat er de volle vier dagen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners