De nieuwe speeltuin is zo geconstrueerd dat spectaculaire klimpartijen veilig zijn. 

De nieuwe speeltuin is zo geconstrueerd dat spectaculaire klimpartijen veilig zijn. © Marc Wouters

Klimmen, kruipen, springen en klauteren in nieuwe avontuurlijke speeltuin

EKEREN -

Net voor de herfstvakantie werd de nieuwe speeltuin annex speelbos in het Hof De Bist geopend. Districtsschepen voor de jeugd Ronny Kruyniers (Vooruit) liet zich bij de ceremonie assisteren door de pas samengestelde kinderraad.

Samen met de kinderraad openen districtsschepenen Ronny Kruyniers en Annie Plompen en districtsburgemeester Koen Palinckx de nieuw de speeltuin.

Samen met de kinderraad openen districtsschepenen Ronny Kruyniers en Annie Plompen en districtsburgemeester Koen Palinckx de nieuw de speeltuin. © Marc Wouters

De speeltuin in het park Hof De Bist aan de Veltwijcklaan was al lang aan vervanging toe, maar het vieze beestje corona zorgde voor vertraging. “Er is daarstraks hard gewerkt om de speeltuin nog voor de herfstvakantie te kunnen openen”, zei Kruyniers. ”Vooral dank aan de groendienst.”

De nieuwe speeltuin is de keizer onder alle 18 speeltuinen in Ekeren. De Duitse firma Krambamboul, met vestiging in Kalmthout, is gespecialiseerd in het ontwerpen van avontuurlijke speeltuinen. In samenspraak met de districtsschepen en de jeugddienst is de firma erin geslaagd een uitdagend en creatief speellandschap te creëren voor kinderen van alle leeftijden.

Ook in het speelbos valt er wat te beleven.

Ook in het speelbos valt er wat te beleven. © Marc Wouters

 

“Het is geen alledaagse speeltuin”, zei Kruyniers. Het ontwerp staat in het teken van strand en water. Voor de kleuters is er een grote zandbak met aangepaste toestellen en de grote kinderen kunnen klimmen, kruipen, springen en klauteren naar hartenlust. Voor durvers overspannen smalle balken een waterpartij. Het is geen doorsnee speeltuin dat snel verveeld. Naast de speeltuin werd een speel-en wandelbosje aangelegd. De kostprijs bedraagt 273.823 euro en komt volledig uit het budget van het district.  (mawo )

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio