Kinderen in de buurt van het Smeyerspad mochten als eersten de nieuwe tuigen inspelen. Ze kregen er een leuk kinderfeest bovenop. 

Kinderen in de buurt van het Smeyerspad mochten als eersten de nieuwe tuigen inspelen. Ze kregen er een leuk kinderfeest bovenop. © Elke Lamens

Drie nieuwe speelpleintjes officieel ingehuldigd met groot kinderfeest: “Trefpunt van en voor buurt”

Essen -

Heel wat Essense kinderen kregen vanmiddag de eer om de speelpleintjes aan het Smeyerspad, De Hondsberg en De Voorspoed officieel in te huldigen. Die hebben fonkelnieuwe tuigen gekregen. Samen met schepen van Jeugd Arno Aerden (Vooruit) werd het een heus kinderfestijn.

De buurtbewoners konden voor de zomervakantie via Kiesmee.be al mee bepalen welke speeltoestellen ze op het speelpleintje in hun buurt wilden. “De optie met de meeste stemmen is overal gerealiseerd. Het speelpleintje is immers een ontmoetingsplek van en voor de buurt”, benadrukt Aerden.

Zo is er in De Hondsberg een picknicktafel, zitbank, veertoestel en glijbaan. De bewoners van het Smeyerspad gaven de voorkeur aan een petanquebaan, balanceerparcours, veertoestel voor meerdere personen en duikelrek. Het pleintje van De Voorspoed krijgt een duikelrek, combinatieschommel, wiebelbrug en wip.

De kinderen mochten de nieuwe toestellen op het speelpleintje inspelen.

De kinderen mochten de nieuwe toestellen op het speelpleintje inspelen. © Elke Lamens

“Zowel het pleintje van het Smeyerspad als De Hondsberg bevat ook een nestschommel. Hier kunnen heel wat kinderen, ook met een beperking, van genieten. Dat is ook wat we met inclusie in de gemeente willen bereiken. In de toekomst zullen we zien of er nog andere tuigen nodig zijn. Eerst moeten we zicht krijgen op de noden. Daarom is het goed om de buurtbewoners te betrekken bij de inrichting van de speelpleintjes.”

De officiële inhuldiging werd een leuk kinderfeest met wafels, ijsjes, kinderchampagne, chips en een clown die kwam ballonplooien. “De opkomst was groot. Heel wat kinderen, maar ook (groot)ouders keken er naar uit en genoten ervan.”

Ijsjes en wafels voor alle kinderen maakten van de inhuldiging een lekker feest.

Ijsjes en wafels voor alle kinderen maakten van de inhuldiging een lekker feest. © RR

  (ella)

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio