Fabrizio Poggi 

Fabrizio Poggi 

Blues in ’t Kerkske

Kapellen -

De Italiaanse mondharmonicavirtuoos Fabrizio Poggi is op vrijdag 12 november om 20u20 te gast in ’t Kerkske, Kapelsestraat 182. Het voorprogramma serveert folk-blues zanger Dries.

Op uitnodiging van KAS zakt zanger en harmonicaspeler Fabrizio Poggi af naar Kapellen. Hij werkte samen met onder meer Robert Plant (Led Zeppelin), Steve Cropper (Booker T & The MG’s) en the original Blues Brothers Band.

Met “Mercy” leverde Fabrizio Poggi in 2008 het beste Italiaanse bluesalbum van het jaar af. “Ik realiseerde me dat spirituals zingen mijn manier was om in contact te blijven met wat ik ‘de hemel’ noem. Net zoals Afrikaanse slaven in Amerika, zijn spirituals en muziek in het algemeen, mijn sleutel om te overleven in deze harde wereld”, aldus Poggi bij het uitbrengen van zijn 12de album. In 2018 werd Poggi genomineerd voor een Grammy Award voor het beste traditionele bluesalbum van het jaar. Dit jaar verscheen “Hope”, een samenwerking met Enrico Pesce

Dries maakte naam en faam met zijn rauwe folk en bluessongs. In september bracht Dries zijn tweede album “Soothing Green” uit met een concert in Muziekcentrum Dranouter. Op het KAS-podium wordt Fabrizio Poggi begeleid door: Martine de Kok: piano en accordeon Filip Vandebril (bas), Gianni Marzo (gitaren) en Katleen Scheir (zang en percussie). Tickets 18 euro, in voorverkoop 15 euro. Info en tickets www.kasattenhoven.be (evdw)

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio