Uitpas  

Uitpas  © rr

Integratie A-kaart en Uitpas niet voor morgen

Berendrecht, Ekeren, Antwerpen -

Tijdens de jongste zitting van de districtsraad vroeg raadslid Marc Maes (N-VA) aan districtsschepen Rudi Sempels of het district mee kon genieten van de Uitpas. Het samenvloeien van de A-kaart en de Uitpas is echter nog niet voor morgen.

De Uitpasis een Vlaams programma voor vrijetijdsparticipatie waarmee inwoners punten kunnen sparen wanneer ze deelnemen aan vrijetijdsactiviteiten. Die punten kunnen ze ruilen voor kortingen, een gadget, een gratis ticket, een korting op een boek, een drankje na een concert.

Marc Maes : “Vandaag werken 94 Vlaamse steden en gemeenten en méér dan 3000 organisatoren met Uitpas. Méér dan 300.000 mensen hebben ondertussen al een Uitpas. In de Uitpas Van Polder tot Kempen bundelen de gemeenten Brasschaat, Brecht, Essen, Kalmthout, Schilde, Schoten, Stabroek, Wijnegem en Wuustwezel hun krachten. Het polderdistrict en Ekeren vallen uit de boot.”

De Stad Antwerpen biedt al jarenlang de gratis A-kaart aan voor culturele en sportieve activiteiten. De A-kaart loopt deels parallel met de Uitpas, maar werkt wel apart. Marc Maes wilde weten hoever het staat me de mogelijke integratie.

Roel Veyt, woordvoerder van Antwerps schepen Nabilla Ait Daoud, bevestigt dat er gesprekken lopen. “Maar het is een voorzichtig aftasten van wat technisch haalbaar is. Of het dan ook wenselijk is dat we de twee systemen integreren, is een andere vraag. Als stad willen we baas blijven over onze data en de A-kaart kent een veel ruimer gebruik dan enkel vrijdetijdsbesteding. De stad gebruikt de A-kaart immers ook voor veel andere zaken. Ik denk bijvoorbeeld aan het gebruik van de sorteerstraatjes. Een integratie is in elk geval nog niet voor morgen.”

Publiq, het communicatiebedrijf achter Uitpas, is in overleg met Antwerpen om de integratiemogelijkheden tussen de beide te bekijken, vooralsnog zonder concreet resultaat.

(evdw)

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio