Fans van de Moose Bar weten wat ze mogen verwachten in deze après-ski-hut in de Kempen. 

Fans van de Moose Bar weten wat ze mogen verwachten in deze après-ski-hut in de Kempen. © RR

Weer ieder weekend après-ski-pret in Moose Bar

Herentals -

De populaire skichalet Moose Bar keert vanaf 10 november terug naar Herentals. Vier maanden lang serveert het personeel in lederhosen en dirndls halve liters bier onder feestelijke après-ski-muziek.

Hans Otten

De Moose Bar is een après-ski-concept van de Hasseltse discotheek Versuz, dat sinds enkele jaren stormenderhand Vlaanderen verovert. In 2019 streek de skihut voor het eerst met klaterend succes neer naast de E313 in Herentals. Na een coronasabbatjaar opent de feestplek vanaf 10 november opnieuw de deuren. “De chalet komt op hetzelfde bedrijfsterrein naast de E313 te liggen, maar dit keer aan de kant van de Toekomstlaan. Dat maakt ze goed zichtbaar voor wie ernaartoe wil”, zegt de lokale evenementenorganisator Jelte Lambaerts.

Het etablissement wordt ook ietsje groter dan tijdens de eerste editie, zodat de capaciteit stijgt naar vijfhonderd mensen. “Maar op een avond krijgen we vaak duizend man over de vloer, omdat we merken dat mensen in shiften komen. Er zijn de groepen die om 19u meteen na het werk komen feesten, terwijl we rond middernacht vaak een ander publiek hebben. De Moose Bar is van donderdag tot en met zaterdag vanaf 19u open, op donderdag tot 1u met een optie om tot 2u open te blijven, in het weekend sowieso tot 3u. Omdat we openen op woensdag 10 november, aan de vooravond van Wapenstilstand, trappen we wel meteen af met een openingsweekend van vier dagen.”

Fans van de Moose Bar weten wat ze mogen verwachten: halve liters bier, après-ski-muziek door gespecialiseerde deejays en Tirolerkledij in een gezellig ingerichte chalet. Gevraagd naar een verklaring voor het succes van de Moose Bar verwijst Lambaerts naar de Oktoberfeesten. “Die zie je nu ook in ieder dorp opduiken. Blijkbaar is dat een feestsfeer die mensen aanspreekt. De Moose Bar kan je dan zien als een Oktoberfest van vier maanden lang.”

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio