Burgemeester Peter Gysbrechts en schepen Jeroen De Cuyper bij de nieuwe signalisatiebordjes op het kerkplein in Putte-centrum. 

Burgemeester Peter Gysbrechts en schepen Jeroen De Cuyper bij de nieuwe signalisatiebordjes op het kerkplein in Putte-centrum. © Kristof Van Rompaey

Signalisatiebordjes motiveren Puttenaars om te voet te gaan: “Elke extra stap is goed”

Putte -

In de kerkomgevingen van de vier Putse deelgemeenten motiveren signalisatiebordjes mensen voortaan om te voet naar nuttige locaties te stappen. Zo kan je bijvoorbeeld zien hoeveel stappen je zet vanaf het kerkplein in Putte-centrum tot aan het gemeentehuis of tot aan Gemeenschapscentrum Klein Boom op de Mechelbaan.

Kristof Van Rompaey

Het vierjarig project 10.000 stappen: Elke stap telt is een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw, Sport Vlaanderen, de Vlaamse Logo’s en het Agentschap Zorg en Gezondheid. Het doel is om mensen meer te laten bewegen in ‘beweegvriendelijke buurten’. Ook Putte neemt deel en engageert zich om de komende jaren aan zulke buurten te werken.

“Tijdens de campagne ligt de focus jaarlijks op een ander thema”, zegt schepen van Sport Jeroen De Cuyper (N-VA). “We gaan aan de slag met beweegroutes, gezonde mobiliteit en lokale beweegacties en maken de slogan Elke stap telt zichtbaar in elke kern. De boodschap zal de komende jaren dus meer opduiken in het straatbeeld.”

Burgemeester Peter Gysbrechts (Lijst Burgemeester) vult aan: “We hopen mensen meer aan het wandelen te zetten. 10.000 stappen per dag is een streefdoel, maar elke stap extra is goed voor de gezondheid.” (kvro)MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio