Een moord oplossen tijdens het eten? Het kan dankzij Crimibox en Bavet. 

Een moord oplossen tijdens het eten? Het kan dankzij Crimibox en Bavet. © Crimibox

Crimibox en Bavet laten je moord oplossen terwijl je spaghetti eet

Mechelen, Antwerpen -

Met Halloween kan je in de Mechelse en Antwerpse vestigingen van spaghettirestaurant Bavet niet alleen gaan eten, maar ook een moord oplossen. In samenwerking met de Gentse start-up Crimibox werd er een moordmysterie uitgewerkt dat restaurantbezoekers kunnen oplossen aan de hand van raadsels en puzzels.

Stijn Van de Sande

Sinds 2017 verkoopt het Gentse bedrijf Crimibox fictieve moordzaken en detectivespellen. Voor het eerst worden die spellen nu omgezet in een fysiek evenement tijdens Halloween, op zondag 31 oktober. Daarvoor gaat de start-up een samenwerking aan met de twee spaghettirestaurants van Bavet in Antwerpen en de vestiging in Mechelen.

“Terwijl de bezoekers eten, moeten ze proberen een moord op te lossen”, zegt Ineke Verhaege van Crimibox. “Dat doen ze aan de hand van raadsels en puzzels die ze moeten oplossen. Er worden ook tips en hints gegeven. Veel kunnen we natuurlijk niet verklappen, want we willen het spel niet beïnvloeden, maar we kunnen wel zeggen dat de deelnemers hun ogen en oren best goed open houden om het mysterie te ontrafelen.”

Spel aangepast

De combinatie van spaghetti eten en tegelijkertijd een raadsel oplossen, was nieuw voor de mensen van Crimibox. “Normaal zijn onze spelers volledig gefocust op de puzzels, maar nu zal dat anders zijn”, zegt Verhaege. “Daarom zijn we al enkele weken bezig met het aanpassen van het spel aan de specifieke context. We hopen alvast dat het concept aanslaat. Als het in de smaak valt, willen we in de toekomst vaker fysieke evenementen zoals deze organiseren. Na de coronacrisis merken we dat de mensen opnieuw nood hebben aan dit soort activiteiten.”

Het moordmysterie kan het best gespeeld worden in groepjes van twee tot en met vier personen. Er kan gekozen worden tussen een shift ’s middags of twee shiften ’s avonds. De duurtijd is ongeveer negentig minuten en deelnemen kost tien euro. Voor die prijs krijg je het moordmysterie, een drankje en een dessert. Inschrijven kan via de website van Bavet. (svds)

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio