©  rr

Man ontkent dat hij zijn vriendin sloeg, maar geluidsopname bewijst het tegendeel

Mechelen -

Een 46-jarige man uit het Waalse Fleurus stond in Mechelen voor de strafrechter omdat hij zijn vriendin nogal zwaar had aangepakt op een hotelkamer in de Dijlestad. Het Openbaar Ministerie eiste acht maanden cel en een boete van 800 euro, allebei voorwaardelijk.

Eind december 2019 verbleven S.H. en zijn partner in een Mechels hotel. Toen ze aan tafel zaten om te eten ontstond er een discussie en die ontaardde helemaal in de hotelkamer. “Op het moment dat meneer H. zijn spullen nam en de kamer wou verlaten, probeerde mevrouw dat te verhinderen. De man heeft haar daarop tegen de muur geduwd en haar bij de keel vastgegrepen. Hij duwde met zijn duimen op de adamsappel van het slachtoffer en toen ze op de grond viel, schopte hij haar nog tegen de dij”, zei openbaar aanklager Nele Poelmans. Zij eiste een straf met probatie-uitstel.

De man hield vol dat hij niets had gedaan en vroeg de vrijspraak. “Ik ben echt verbaasd over wat ik te horen krijg. Ik heb mijn vriendin niet geslagen en vraag de vrijspraak.”

Om zijn gelijk te krijgen kwam de man met twee korte videofilmpjes op de proppen die moesten aantonen dat hij niet de agressor was. Daarop counterde het Openbaar Ministerie de man door te stellen dat het slachtoffer een audio-opname had van die bewuste avond en dat er duidelijk te horen was dat er slagen werden uitgedeeld.

Uitspraak is er op 24 november. (tdk)

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio