De schepenen Kris Van Looveren en May Aernouts bezoeken de werken. 

De schepenen Kris Van Looveren en May Aernouts bezoeken de werken. © Neel Vermeiren

180 werkdagen voor aanleg van fietspaden en gescheiden riolering langs Sint-Lenaartseweg

Wuustwezel -

De Sint-Lenaartseweg in Loenhout krijgt fietspaden langs weerszijden van de rijbaan. Bij deze gelegenheid wordt ook een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd. De aannemer krijgt hiervoor 180 werkdagen.

Het gemeentebestuur legt op eigen kosten langs deze gewestweg een gescheiden fietspad aan aan beide zijden van de weg. De fietspaden zijn 1, 75m breed. De aannemer is gestart met de werken tussen de St. Annastraat en de brug over de E19. Tussen Sint Annastraat en Sneppelweg komt een kort stukje dubbelrichting fietspad van 2,50m breed. “Dit is speciaal aangepast om ervoor te zorgen dat de fietspooling vanuit Sneppelweg ’s morgens niet twee keer zou moeten oversteken”, weet schepen May Aernouts, die zelf langs deze weg woont. “Zo kunnen de kinderen uit die buurt ook veilig naar de Chiro, KLJ en voetbal fietsen.”

Alle bomen langs de weg zijn recent gecontroleerd op de gezondheid. Er zullen een aantal bomen gekapt worden omdat ze in het tracé van het fietspad liggen of omdat ze niet meer in goede gezondheid verkeren. Ook worden enkele bomen gesnoeid op aanraden van de boomchirurg.

“Er wordt ook een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd in samenwerking met Pidpa (Hidrorio)”, zegt schepen van Openbare Werken Kris Van Looveren (CD&V). “Hiervoor krijgen we subsidies van VMM (de Vlaamse Milieu Maatschappij). Aannemer Roos van Arendonk zal de werken uitvoeren, hij krijgt hiervoor 180 werkdagen. Dit komt overeen met ruim 1 jaar.”

De werken kosten 1.653.798,39 euro. De aannemer is nu bezig aan twee zijden met het eerste deel tussen Sint Annastraat en Sneppelweg. Wanneer de fietspaden aan beide zijden er liggen zal de weg voor twee weken volledig afgesloten worden om het verkeersplateau aan te leggen in klinkers. Daarna kunnen de fietsers terug een kortere omleiding volgen. Bij het trekken van het fietspad zullen de bewoners gedurende enkele weken niet op hun oprit kunnen met voertuigen. Bij bedrijven zal er samen met de eigenaars een oplossing gezocht worden. “De bewoners uit de buurt kijken echt uit naar een veilig fietspad, zeker voor hun kinderen en kleinkinderen”, besluit schepen Aernouts. (vw)

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio