Archiefbeeld. 

Archiefbeeld. © RR

Fietsendieven op heterdaad betrapt in Antwerpen

Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag twee fietsdieven gearresteerd na een tip van een bewoner. De mannen bleken illegaal in het land te verblijven.

nelo

In de nacht van dinsdag op woensdag verwittigde een bewoner van de Bouwensstraat in Antwerpen de politie toen hij zag hoe twee verdachte mannen met een slijpschijf probeerden een fiets te stelen. Een interventiepatrouille kwam samen met een anonieme wagen van het snelleresponsteam (SRT) ter plaatse.

“Op het kruispunt van de Kroonstraat en de Bleekhofstraat werden twee mannen opgemerkt die zich uit de voeten maakten toen ze de politiecombi opmerkten”, vertelt politiewoordvoerder Willem Migom.

De leden van het SRT konden de mannen echter zonder problemen staande houden en arresteren. “Ze waren in het bezit van een slijpschijf en een beitel en erkenden dat ze twee fietsen hadden willen stelen. Bovendien bleken ze illegaal in ons land te verblijven”, zegt Migom.

Beide mannen werden overgebracht naar het politiekantoor. De technische dienst van de politie zorgde voor een nieuw slot voor de fiets en liet een bericht voor de eigenaars.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio