De beschilderde stenen van Pascale Schupp halen nu zelfs de politieke agenda.  

De beschilderde stenen van Pascale Schupp halen nu zelfs de politieke agenda.  ©  rr

Stenen waarmee speelgoedwinkel Kiki pakketjes verzwaart, bereiken nu zelfs minister

Zoersel -

De beschilderde keien waarmee speelgoedwinkel Kiki in Sint-Antonius postpakketten verzwaart, hebben nu zelfs tot een debat in de commissie mobiliteit van het federaal parlement geleid. De uitbaatster gebruikt de stenen als ontsnappingsroute tegen de zogenaamde densiteitstoeslag als pakketjes te weinig wegen naargelang de grootte.

Kristin Matthyssen

Om te vermijden dat kleine dingen in te grote dozen worden verzonden en de postbestellers vooral lucht zitten vervoeren, wat slecht is voor het milieu, heeft Bpost een densiteitstoeslag. Die moet er voor zorgen dat de klant zijn product zo compact mogelijk verzendt in een zo klein mogelijke doos. Het speelgoed - van pluchen beren tot puzzels - van speelgoed Kiki weegt niet zo veel, maar kan moeilijk opgefrommeld worden. Om te verhinderen dat ze 25 cent moet bijbetalen, stuurt Pascale Schupp van Kiki ook stenen mee.

LEES OOK: Speelgoedwinkel verzwaart knuffels en puzzels met stenen om toeslag Bpost te vermijden: “Absurd, maar het werkt”

Nathalie Dewulf, Kamerlid voor Vlaams Belang, stelde hier deze week een vraag over aan bevoegd minister Petra De Sutter (Groen) in de commissie Mobiliteit in het federaal parlement, waar allerlei vragen rond Bpost en het versturen van postpakketten ter sprake kwamen.

De minister erkende het probleem, maar gaf net als Bpost aan dat deze toeslag in de meeste gevallen wel efficiënt werkt. Bpost is niet zinnens om iets aan te passen, omdat het uiteindelijk om zeer kleine bedragen gaat. Als je zoals Kiki echter honderden dozen verstuurt, loopt die som wel op. Ook Jef Van den Bergh (CD&V) mengde zich in het debat.

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio