Archery tag was een van de spelen in het aanbod. 

Archery tag was een van de spelen in het aanbod. © Tommy Maes

Zichtbaarste KSOM-klassen genieten van sport en spel

Mol -

Een tachtigtal leerlingen van de vier Molse katholieke scholencampussen genoot woensdagvoormiddag van sport en spel. De activiteit was een beloning voor de vier klassen die het best scoorden tijdens de zichtbaarheidscampagne van de scholengroep.

Campus Rozenberg, campus Sint-Jan Berchmans, campus Sint-Lutgardis en campus Sint-Paulus in Mol hebben afgelopen maand extra aandacht besteed aan zichtbaarheid in het verkeer. Zo liep er in de vier KSOM-campussen een wedstrijd bij de eerste- en tweedejaars rond het dragen van een fluohesje in het verkeer.

Een van de teambuildingspelen.

Een van de teambuildingspelen. © Tommy Maes

Van elke campus werd de zichtbaarste klas woensdag beloond met een fijne voormiddag sport en spel. Dat deden de leerlingen in hun eigen klasbubbel. In een beurtrol speelden de jongeren een aantal teambuildingspelen en een rondje laserschieten of archery tag. Dat laatste is een soort tikkertje waarbij je met je team de tegenstrevers probeert uit te spelen met pijl en boog.

Robbe Keersmaekers (in groene trui) met enkele klasgenoten.

Robbe Keersmaekers (in groene trui) met enkele klasgenoten. © Tommy Maes

“Het is een heel leuk spel”, vertelt Robbe Keersmaekers, leerling van 1 Fast B op Campus Sint-Paulus. “Het lastige aan het spel is wel dat je een beschermingsmasker moet opzetten en dat je daar niet zo gemakkelijk door kunt kijken. We hebben deze voormiddag als beloning gekregen voor onze inzet tijdens de zichtbaarheidsactie. In onze klas had iedereen altijd een fluohesje aan. Zelf blijf ik dat ook doen, want ik fiets elke dag van Retie naar mijn school. En dan moet je onderweg zichtbaar zijn.”

Michelle Vranckx en Tanu Mariën.

Michelle Vranckx en Tanu Mariën. © Tommy Maes

Michelle Vranckx en Tanu Mariën van de 1 Fast A op Campus Rozenberg hebben net een rondje laserschieten gespeeld. “Dat was heel fijn. Na onze pauze spelen we nog enkele teambuildingspelen”, zeggen ze. “Deze activiteit is een heel toffe beloning voor onze deelname aan de zichtbaarheidsactie. En we blijven zelf ook onze fluovest dragen wanneer we naar school rijden. Zeker met de donkere dagen die er zitten aan te komen, is dat nodig.” (mto)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio