Een fietser wilde dinsdagavond de Brusselstraat kruisen, ter hoogte van de oversteekplaats werd hij aangereden door een tram. 

Een fietser wilde dinsdagavond de Brusselstraat kruisen, ter hoogte van de oversteekplaats werd hij aangereden door een tram. © Google Street View

Twee fietsers zwaargewond bij aanrijdingen in Antwerpen

Antwerpen -

Een 28-jarige fietser is dinsdagavond zwaargewond geraakt na een aanrijding met een tram. Een verkeersdeskundige onderzoekt de omstandigheden van het ongeval.

nelo

Een fietser wilde gisterenavond de Brusselstraat kruisen, komende van Hoboken, richting Ieperstraat. “Ter hoogte van de oversteekplaats hij werd geraakt door een tram”, zegt Willem Migom, woordvoerder van de Antwerpse politie. “De tram kon ondanks een noodstop de aanrijding niet vermijden.”

De fietser kwam ten val en werd enkele meters meegesleurd. “Hij verkeerde aanvankelijk in levensgevaar, maar later in het ziekenhuis kon de toestand van de fietser gestabiliseerd worden. Zijn verwondingen waren wel bijzonder ernstig”, aldus Migom.

In opdracht van de magistraat kwam een verkeersdeskundige ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

Fietser (39) door rood licht

Ook op de Bisschoppenhoflaan liep een fietser (39) zware verwondingen op bij een aanrijding. Ter hoogte van de Lakborslei stak de fietser over op het moment dat de wachtende auto‘s vertrokken. “Een van de bestuurders had de fietser niet tijdig opgemerkt en reed hem aan. Naar alle waarschijnlijkheid reed de fietser op het moment van de aanrijding door het rode licht”, zegt de Antwerpse politie.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio