© Joris Herregods

19-jarige Lierenaar toont tijdens reconstructie tonen hoe hij Bola (55) met verschillende messteken ombracht in Antwerpen

Antwerpen -

In de Bisschopstraat in Antwerpen is woensdag de reconstructie gehouden van de roofmoord op de 55-jarige wisselagent Bola in januari 2020. Verdachte Marcello W. toonde er wat er volgens hem gebeurd is in het wisselkantoor.

sare

Het wisselkantoor in de Bisschopstraat werd woensdagochtend afgesloten met zwarte schermen. Op de plaats waar de 55-jarige Olushola Bola Omotosho Dare in januari 2020 met verschillende messteken om het leven gebracht werd, werd een reconstructie van die feiten gehouden.

LEES OOK: Wijk reageert onthutst op roofmoord: “Bola heeft honderden mensen geholpen”

De verdachte, de 19-jarige Marcello W. uit Lier, toonde er aan de speurders tonen wat er volgens hem gebeurd is op de dag van de feiten. W. werd afgelopen zomer opgepakt na een lang onderzoek, hij wordt verdacht van roofmoord en zit sindsdien in de gevangenis. Dat de feiten gekwalificeerd werden als roofmoord heeft te maken met het gegeven dat de vloer van het Western Union-kantoor bezaaid lag met geldbiljetten.

“Goed meegewerkt”

“Mijn cliënt heeft goed meegewerkt aan de reconstructie”, zegt Peter Verpoorten, de advocaat van de jonge Lierenaar. “Hij heeft tijdens het onderzoek uitgebreide verklaringen afgelegd en zegt dat het nooit zijn intentie was om het slachtoffer te doden.” Volgens Marcello W. wilde hij de zaak overvallen en liep dat uit de hand, hij zou naar eigen zeggen veel spijt hebben van wat er gebeurd is. Tijdens zijn verhoren door de speurders van gerechtelijke politie zou W. ook verklaard hebben dat hij tussen de fatale overval en zijn arrestatie nog bloemen op het graf van Bola is gaan leggen.

Verdachte Marcello W. komt aan met speurders van de FGP in Bisschopstraat.

Verdachte Marcello W. komt aan met speurders van de FGP in Bisschopstraat. © rr

Het slachtoffer, in de wijk gekend als Bola, was een graag geziene man. Hij baatte zijn wisselkantoor al jaren uit en stond te boek als een hulpvaardige man die de buurtbewoners graag hielp. Voor de noodlottige dag in januari 2020 werd de winkel van Bola al verschillende keren overvallen, bij een van die overvallen in 2015 kreeg hij al eens een messteek. Zijn familie liet zich tijdens de reconstructie vertegenwoordigen door hun advocaat. “De familie is blij dat er een dader opgepakt is en dat ze zicht heeft op een proces en op duidelijkheid”, reageert mr. Tim Smet. “Er zijn nog wel een aantal vraagtekens, ook na de reconstructie. Hij heeft meegewerkt maar er zijn dingen die niet stroken met de objectieve elementen uit het onderzoek, dat zal tijdens het proces ongetwijfeld duidelijk worden.”


 

 © Joris Herregods


 

 © Joris Herregods


 

 © Joris Herregods


 

 © Joris Herregods

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio