De 55-jarige havenbaas Stefaan Bogaerts uit Brasschaat werd op 21 september 2017 achter het stuur doodgeschoten in Spijkenisse. 

De 55-jarige havenbaas Stefaan Bogaerts uit Brasschaat werd op 21 september 2017 achter het stuur doodgeschoten in Spijkenisse. © rr

Verdachte van moord op Brasschaatse Stefaan Bogaerts vrijgelaten

Antwerpen/Amsterdam -

De rechtbank Midden-Nederland heeft een verdachte, Marciano M., in het Eris-proces vrijgelaten. M. werd ervan verdacht samen met drie andere leden van de motorbende Caloh Wagoh de moord op zakenman Stefaan Bogaerts uit Brasschaat te hebben gepleegd.

sare, nelo

Op 21 september 2017 wordt de 55-jarige havenbaas Stefaan Bogaerts uit Brasschaat doodgeschoten achter het stuur van zijn geparkeerde wagen in Spijkenisse, dichtbij Rotterdam. Bogaerts had een bedrijfje in zeecontainers. Hij herstelde, verkocht en verhuurde de containers, een potentieel waardevolle zaak voor cocaïnesmokkel dus. Hij laat een vrouw en drie kinderen na.

LEES OOK: Megaproces tegen moordende motorbende gaat van start, ook dood Brasschaatse Stefaan Bogaerts in dossier

De afrekening vindt plaats vlakbij het stamcafé van de beruchte motorbende Caloh Wagoh. Volgens het Nederlandse gerecht trad de motorbende op als het doodseskader van de Nederlandse drugsmaffia. Zij worden verdacht van minstens vijf moorden en een tiental moordpogingen.

Speurders van het labo bij de auto van Bogaerts.

Speurders van het labo bij de auto van Bogaerts. © rr

Momenteel staan twintig leden van Caloh Wagoh terecht in de zwaarbeveiligde rechtszaal, alias ‘De Bunker’, in Amsterdam. Van die twintig worden er vier bendeleden specifiek beschuldigd van de moord op Stefaan Bogaerts. Een van hen is de 44-jarige Marciano M.. Hij ontkent met klem zijn betrokkenheid bij de moord op de Antwerpse havenbaas.

Bedreigde anonieme getuige

Een week geleden verhoorde de rechtbank een bedreigde anonieme getuige. Hij had de namen van de schutters gehoord en zegt dat M. toezicht heeft gehouden tijdens de liquidatie.

De rechtbank Midden-Nederland oordeelt dat de verklaring van de gehoorde getuige belastend is voor Marciano M., maar dat deze niet door ander materiaal wordt ondersteund en besloot M. vrij te laten. De getuige zou zijn kennis hebben van horen zeggen, uit vooralsnog onbekende bron.

De drie andere verdachten blijven wel in voorarrest zitten. Het proces Eris tegen de motorbende Caloh Wagoh gaat gewoon verder.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio