Bocciaspeler Francis Rombouts uit Tielen legt zijn focus al op de Paralympische Spelen van 2024 in Parijs. 

Bocciaspeler Francis Rombouts uit Tielen legt zijn focus al op de Paralympische Spelen van 2024 in Parijs. © Inge Kinnet

Bocciaspeler Rombouts mag zich in Kasterlee gratis klaarstomen voor Paralympische Spelen

Kasterlee -

Boccia-speler Francis Rombouts (37) uit Tielen (Kasterlee) krijgt van de gemeente de toestemming om gratis gebruik te maken van enkele sportaccommodaties in Kasterlee. De paralympiër wil zich daar in de beste omstandigheden voorbereiden op de Paralympische Spelen in Parijs in 2024.

Francis Rombouts, bijgenaamd Blackjack, nam voorbije zomer al deel aan de Paralympische Spelen in Tokio, maar is zich nu alweer aan het focussen op zijn nieuwe uitdaging, de Paralympische Spelen in Parijs van 28 augustus tot en met 8 september 2024.

De begeleidster van de bocciaspeler vroeg het lokaal bestuur van Kasterlee om gratis gebruik te mogen maken van enkele sportlokalen als voorbereiding op de Spelen. De gemeenteraad van Kasterlee zette hiervoor unaniem het licht op groen. Francis Rombouts mag binnenkort op bepaalde uren trainen in de turnzaal van de gemeentelijke basisschool De Pagadder in Lichtaart en in de sporthal Duineneind in Kasterlee.

De kalender van de sportverenigingen krijgt wel voorrang. “Francis heeft een aantal locaties en tijdsblokken toegewezen gekregen”, zegt Walter Van Baelen (CD&V), schepen van Sport in Kasterlee. “We willen Francis hiermee zeker ondersteunen in zijn traject naar de Paralympische Spelen in Parijs.” (bvdl)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio