Steffen De Schuyteneer, laureaat bij de nieuwelingen 

Steffen De Schuyteneer, laureaat bij de nieuwelingen ©  GEERT TRESIGNIE

Steffen De Schuyteneer, Flandrien-laureaat bij de nieuwelingen: “Mijn grote en verre droom is hier ooit te staan als prof”

“Ik vind het een eer dat ik deze Jonge Flandrien win. Maar tegelijk is het mijn verre en grote droom om hier ooit eens te staan als prof”, zegt Steffen De Schuyteneer.

De tweedejaarsnieuweling uit Geraardsbergen was in de jongste leeftijdscategorie ongetwijfeld dé nieuweling van het jaar. Hij reed 27 koersen. Zijn slechtste resultaat was een negende plaats. 18 wedstrijden won hij, waaronder een tijdrit. “De allereerste die ik reed”, aldus De Schuyteneer wiens voornaam Steffen ontleend is aan Wesemann die in 2004 de Ronde van Vlaanderen won. “Mijn vader vond dit een mooie voornaam. Ik heb deze renner eens gegoogeld. Hij eindigde ook enkele keren dicht in Parijs-Roubaix. Van mij wordt gezegd dat ik meer voor het eendagswerk geschikt ben. Al is het nog vroeg. Ik besef maar al te goed dat de weg nog bijzonder lang is”, aldus de leerling aan de Wielerschool in Aalst. “Ik hoop bij de juniores de lijn te kunnen doortrekken. Daar is mijn ploegleider bij Avia-Rudyco-Janatrans Cycling Team, Michel Geerinck, de trainer van Jasper Stuyven. Natuurlijk kijk ik op naar zulke sterren van renners. Al ben ik ook wel fan van Tadej Pogacar hoor en ging ik in de supportersclub Bar Gidon in Geraardsbergen al eens op de foto met Remco Evenepoel.”

(hc)