Jules op bezoek bij juf Karen 

Jules op bezoek bij juf Karen ©  Jan Van der Perre

Dag Jules! Kinderen van Sint-Ursula in Wilrijk verwelkomen hun favoriete klaspop

Hoog bezoek aan kleuterschool Sint-Ursula in Wilrijk vandaag, de enige echte Jules kwam langs bij de kinderen. Dag Jules! is een veelgebruikte taalmethode in zowel de kleuter- als instapklassen. “Jules leeft echt bij de kinderen”, zegt directeur Kristine Verelst.

Saar Van Olmen

“Dag Jules!”, zingen de kinderen in koor wanneer hij de klas binnenwandelt. Sint-Ursula in Wilrijk was een van de gelukkige Antwerpse scholen waar hij dinsdag is langsgekomen. “Dat komt omdat wij geïnvesteerd hebben in het project. Voor alle leefgroepen heeft de school het totaalpakket aangekocht. Dat zijn zowel themapoppen, handpoppen, liedjes als boeken, evenzo lesideeën en verhaaltjes, waar alle leerkrachten mee kunnen werken”, zegt Verelst.

De directeur vindt Jules een heel fijne methode om mee te werken. “Het is zo opgebouwd dat kinderen van 2,5 jaar zich ermee kunnen identificeren. Zowel de kinderen die al kunnen praten, als zij die in een stillere periode zitten.” Met de klaspop kunnen kinderen het in de klas bijvoorbeeld hebben over zindelijkheid, jarig zijn, de herfst en Sinterklaas.

Grote Jules

Jules staat in Sint-Ursula niet zomaar op de kast. “Omwille van het feit dat Jules in de leefwereld van de kinderen zit, wordt het één van de leerlingen. Ik vind het ook belangrijk dat ze ermee kunnen spelen, ze kleden hem aan en vieren mee zijn verjaardag”, aldus de directeur.

De kinderen waren alvast heel enthousiast. Viola, een leerlinge van de tweede kleuterklas, vroeg Jules of hij haar nog kende van bij Hilde, de juf van de instapklas. Ook Aline (3) uit Wilrijk was onder de indruk. “Ik heb Jules een high-five mogen geven. Normaal zien wij kleine Jules, maar nu was het de grote, zoals de papa.” Stiekem hoopt Aline dat hij snel nog eens langskomt.

Directeur Kristine Verelst 

Directeur Kristine Verelst ©  Jan Van der Perre

Aline uit Wilrijk 

Aline uit Wilrijk ©  SVO

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio