©  rr

Jonge vrouw aangehouden voor bedreigingen in onderzoek naar schietpartij

Deurne, Borgerhout -

De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft de 24-jarige Youssra C. uit Deurne aangehouden op verdenking van bedreigingen en deelname aan een criminele organisatie. Ze kwam in beeld tijdens het onderzoek naar een schietpartij.

Sam Reyntjens

In de Weerstandlaan in Borgerhout werd eind augustus een bewoner drie keer beschoten bij zijn woning. De man werd in de knie geraakt en werd afgevoerd naar het ziekenhuis. “Het slachtoffer had eerder al aangifte gedaan van bedreigingen”, zegt parketwoordvoerder Kristof Aerts.

Al snel werd duidelijk dat het 41-jarige slachtoffer, een man met een nette job en een gezin, de dupe was van het gedrag van zijn jongere broer. De 26-jarige Brahim alias Bombastik had in de zomer een tijdje aangepapt met een meisje uit Deurne-Noord. Terwijl haar ouders op vakantie waren, was Bombastik erin geslaagd een grote som geld te stelen uit hun woning. In het milieu deed een bedrag van 450.000 euro de ronde. “De aanleiding (van de schietpartij en bedreigingen, red.) zou een diefstal van geld zijn door de broer van het slachtoffer”, bevestigt het parket.

De bestolen familie opende eind augustus de jacht op de ondertussen verdwenen Bombastik. Tot in Zuid-Spanje werd met een foto van de jongeman rondgegaan. Om hem onder druk te zetten werd uiteindelijk zijn oudere broer neergeschoten.

LEES OOK: Onschuldige broer van drugscrimineel ‘Bombastik’ in zijn knie geschoten in Borgerhout

In het onderzoek naar de schietpartij en de bedreigingen is dinsdagochtend een eerste arrestatie verricht. Speurders pakten in Deurne-Noord de 24-jarige Youssra C. op. “Ze komt tijdens het onderzoek in beeld”, bevestigt parketwoordvoerder Kristof Aerts. “Op 16 oktober zou ze ook de partner van de man bedreigd hebben.” C., die in het verleden nog op een lokale kieslijst van de partij Groen stond, werd aangehouden op verdenking van mondelinge bedreigingen en deelname aan een criminele organisatie.

Het onderzoek naar de schietpartij zelf loopt ondertussen verder, de jonge vrouw wordt niet verdacht van het schieten zelf.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio