© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

22-jarige zwaargewond bij schermutseling aan jeugdhuis

Herenthout -

Bij een schermutseling vlakbij het jeugdhuis ’t Verschil in de Molenstraat in Herenthout is tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag een man van 22 uit Herenthout zwaargewond geraakt. Het jeugdhuis distantieert zich van de feiten.

Volgens de eerste vaststellingen deden de problemen zich voor op straat rond 4.15u. “Een man van 22 uit Herenthout en een man van 21 uit Meerhout hebben ruzie gekregen”, weet politiewoordvoerder Dirk Van Peer. Tijdens de schermutseling zou er gebruik gemaakt zijn van een mes en een bierflesje. Vast staat dat de Herenthoutenaar hevig bloedend, maar niet in levensgevaar, naar het ziekenhuis werd afgevoerd. De tegenpartij kwam er met lichte verwondingen vanaf.

“De precieze omstandigheden en de rechtstreekse aanleiding voor het conflict worden momenteel onderzocht. Daarvoor gaan we naast de rechtstreeks betrokkenen ook nog getuigen verhoren”, zegt Van Peer. Het bestuur van het jeugdhuis zit verveeld met de zaak. Op hun Facebook-pagina distantieert de leiding van ’t Verschil zich voor 100 procent.

“Naar onze mening was afgelopen vrijdag een schoolvoorbeeld van hoe een avond moet verlopen. Veel volk, steengoede DJ‘s en ambiance van jewelste, tot de topavond een nachtmerrie werd. Wij hebben er die avond alles aan gedaan om een conflict tussen de betrokken partijen te vermijden. Als beide partijen dan toch beslissen om elkaar buiten ons bereik op te zoeken dan kunnen wij hier weinig aan doen.”

“Graag willen wij nog 1 ding héél duidelijk maken, voor geweld is in ons jeugdhuis geen plaats. Personen die deze regel niet kunnen volgen zijn niet welkom.” (mph)

 

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio