De toekomst van Huis Hellemans staat nog niet vast. 

De toekomst van Huis Hellemans staat nog niet vast. © Filip Spoelders

Zoektocht naar externe partner voor Huis Hellemans moet nog even wachten

Edegem -

Het Lokaal Bestuur Edegem heeft op de gemeenteraad nog geen toestemming gegeven om een externe partner te zoeken voor de uitbating van Huis Hellemans. Volgens oppositiepartijen CD&V en Open Vld maakt het N-VA-bestuur een fout tegen het wetgeving voor overheidsopdrachten.

N-VA wil Covast als private partner aanstellen om zijn zoektocht te faciliteren. Maar dit kan volgens CD&V niet zomaar. “Lokale besturen zijn gebonden door de wetgeving van de overheidsopdrachten wanneer zij voor de verkoop van onroerend goederen beroep willen doen op een vastgoedplatform. We zijn niet tegen Covast, maar de gemeente is gebonden aan bepaalde regels. Aangezien er verschillende spelers op de markt zijn, kan het niet zonder mededinging een bepaalde aanbieder aanstellen”, stelt raadslid Adrian De Weerdt (CD&V).

N-VA haalde het punt van de agenda. “Uit onze informatie bleek dat we geen procedure voor de toekenning van overheidsopdrachten moesten opstarten. Uiteindelijk zijn er toch onduidelijkheden opgedoken. We gaan deze controleren. Normaal kunnen we volgende gemeenteraad verder. Ofwel stellen we Covast aan ofwel moeten we een procedure aanvatten. Dit laatste kan voor een kleine vertraging zorgen”, meent schepen Lawrence Vancraeyenest (N-VA). (fisp)