©  AP

Queen Elizabeth gaat toch niet naar klimaattop in Glasgow

De Britse koningin Elizabeth zal niet aanwezig zijn op de Klimaattop in Glasgow, die komend weekend van start gaat. Dat heeft Buckingham Palace bekendgemaakt.

gjs

”Na het advies om te rusten heeft de Queen lichtere taken gekregen in Windsor Castle”, staat te lezen in een mededeling van Buckingham Palace. “Hare Majesteit heeft met spijt in het hart beslist dat ze niet naar Glasgow zal reizen. Ze is teleurgesteld dat ze de avondreceptie op maandag 1 november niet kan bijwonen, maar ze gaat alle aanwezigen wel toespreken via een opgenomen videoboodschap.”

Virtuele ontmoeting

Koningin Elizabeth had dinsdag pas haar officiële activiteiten als staatshoofd hernomen nadat dokters haar verplicht deden rusten. De koningin spendeerde vorige week ook een nacht in het ziekenhuis, meldde Buckingham Palace eerder vandaag.

LEES OOK. “Koningin Elizabeth (95) mag niet meer alleen op pad”

De 95-jarige koningin hield dinsdag een virtuele ontmoeting met twee nieuwe ambassadeurs uit Zuid-Korea en Zwitserland. De online gesprekken vonden plaats in Windsor Castle, Elizabeths woonplaats enkele kilometers ten westen van de Britse hoofdstad Londen. De koningin verscheen goedlachs op camera en droeg een gele jurk.

Het was haar eerste publieke verschijning sinds 19 oktober. Vorige week annuleerde Elisabeth last minute een bezoek aan Noord-Ierland om gezondheidsredenen. Dokters hadden haar aangeraden om te rusten. Elizabeth verbleef tijdens de nacht van woensdag op donderdag zelfs in een privéziekenhuis. Volgens Buckingham Palace was dit voor onderzoeken, maar de plotse hospitalisatie deed heel wat vragen oprijzen.