De rechtse met het lint is Noa Vereycken, de nieuwe kinderburgemeester. 

De rechtse met het lint is Noa Vereycken, de nieuwe kinderburgemeester. © Jan Brys

Noa Vereycken is de nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Brasschaat

Brasschaat -

Na een spannende nek-aan-nek race werd Noa Vereycken verkozen tot nieuwe kinderburgemeester van Brasschaat. Er kwam zelfs een tweede stemronde aan te pas om het verschil te maken.

De 11-jarige Noah zit in Mater Dei Ploegsebaan. Ze kon haar collega-gemeenteraadsleden overtuigen op haar te stemmen. “Ik wil Brasschaat beter en groener maken. Maar ik vind het ook leuk met mijn leeftijdgenoten over dingen te spreken die mij boeien om dan samen met hen tot oplossingen te komen. Ik had totaal niet verwacht dat ik kinderburgemeester zou worden, maar ik ben wel zeer blij natuurlijk”, zegt Noa.

De Brasschaatse heeft al enkele ideeën die ze wil uitwerken. “Er wordt veel te snel gereden in onze gemeente en daar moet verandering in komen. De veiligheid in de straten moet verbeteren, maar ik wil vooral werken aan een leuke en aangename gemeente”, zegt Noa.

Bij hun voorstelling gaven deze kinderen van de derde graad lager onderwijs blijk van heel wat engagement. Het milieu en de klimaatopwarming interesseert hen vooral al hadden sommigen het ook over het aanpakken van racisme.

De leden van de kindergemeenteraad spraken af om zich tijdens hun legislatuur vooral toe te spitsen op duurzaamheid. (jbr)

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio