Costa Tesla krijgt een definitief karakter. 

Costa Tesla krijgt een definitief karakter. © Filip Spoelders

Volleybalclub mag verder bouwen aan Costa Tesla

Lint -

Volleybalclub Tesla Lint is door het gemeentebestuur aangesteld om de volgende negen jaar het gebouw en de beachvolleyterreinen aan het Lerenveld uit te baten. Afgelopen zomer organiseerde de club er al zijn Costa Tesla.

Filip Spoelders

In dit gemeentelijk gebouw huisde vanaf 2003 het Lintse jeugdhuis LinxX. Nadat deze jeugdwerking stopte, kwam in 2010 de vzw Verano op de site. Met Verano Beach Club begon het verhaal van de beachvolley.

Onlangs stopte de vzw met zijn werking waardoor de gemeente op zoek moest naar een nieuwe uitbater. Ondertussen mocht Tesla Lint er al proef draaien met zijn Costa Tesla. De vereniging gaf snel aan dat het zich op langere termijn wou engageren.

Ontmoetingsplaats

“We hebben twee kandidaturen mogen ontvangen. Die van Tesla Lint was het meest grondige waardoor we een huurovereenkomst met de vereniging hebben afgesloten. Met de beachvolleyterreinen sluit de accommodatie goed aan bij de activiteiten. De club gaat er trainingen geven en evenementen organiseren voor iedereen. Het wordt een ontmoetingsplaats voor de Lintenaar die de ruimte zal kunnen afhuren”, verklaart jeugd- en sportschepen Annemie Janssens (N-VA).

Tijdens de zomer was er al veel beweging.

Tijdens de zomer was er al veel beweging. © RR

Tesla Lint wil met de terreinen het voortouw nemen in beachvolley in de regio. Daarnaast zal het aan een brede invulling werken. “Alle Lintenaren zijn welkom. We denken aan culturele voorstellingen, vrije podia en jonge kunstenaars die eens willen tentoonstellen tot communie- en andere familiefeesten. Ook een kubb-tornooi kan op deze terreinen worden gespeeld. We zien het als een ontmoetingsplaats voor alle Lintenaren waarbij we samenwerken met de gemeente en andere verenigingen”, schetste communicatieverantwoordelijke Tim Claes bij het indienen van het dossier.