Studio Vandersteen schenkt 50 strippakketten. 

Studio Vandersteen schenkt 50 strippakketten. © evdw

Studio Vandersteen doneert 50 pakketten voor kansarme kinderen aan sociale kruidenier

Kalmthout -

Tkruideniertje steunt al enkele jaren de meest kwetsbare inwoners van de gemeente. Studio Vandersteen schonk de sociale kruidenier zopas 50 pakketten. Kerstcadeaus voor kinderen die anders de boot missen.

De vijftig strippakketten van Studio Vandersteen zijn meer dan welkom met de eindejaarsfeesten in aantocht. Het initiatief ging uit van stripliefhebber Jan Francken. “Eigenlijk vertegenwoordig ik niemand. Ik houd van strips, Suske en Wiske en Kalmthout. Daarom stapte ik naar Tom Willequet van Studio Vandersteen, schuin over het Suske en Wiske-station in Heide. Mijn voorstel om pakketten stripverhalen en stripgadgets te schenken aan de sociale kruidenier van de gemeente viel meteen in goede aarde.”

Tom Willequet is het oudste kleinkind van Willy Vandersteen en nu eindverantwoordelijke voor de nieuwe albums van Suske en Wiske. “We krijgen jaarlijks heel wat gelijkaardige vragen en kunnen jammer genoeg niet op alles ingaan. Maar over dit lokale initiatief moest ik niet lang nadenken.”

Strips en gadgets voor kansarme jongerne.

Strips en gadgets voor kansarme jongerne. © evdw

Ines Picavet is als vrijwilliger al vanaf het begin bij Tkruideniertje betrokken. Zij kent de klanten en hun situaties. “De pakketten worden niet verkocht. We verdelen ze en houden daarbij rekening met de gezinssamenstelling, de leeftijd van de kinderen en de leefomstandigheden. Op die manier kunnen we verzekeren dat de pakketten op de juiste plaatsen terecht komen.”

Verantwoordelijk schepen Maarten De Bock : “Met Tkruideniertje ondersteunen we inwoners die het door omstandigheden moeilijk hebben. Wie in aanmerking komt, krijgt een klantenpasje. Daarmee kunnen ze tegen een voordelig tarief kwaliteitsvolle levensmiddelen kopen. Dat gaat verder dan louter eten en drinken, want ook voor hygiënische producten kunnen ze er terecht.”

Elk jaar zorgt Tkruideniertje voor kerstpakketten. Dit jaar krijgen die een extra invulling met de strippakketten. Nodig, want door de pandemie is ook het aantal mensen dat een beroep moet doen op de sociale kruidenier toegenomen. “Door de lockdown bijvoorbeeld vielen heel wat gezinnen terug op een inkomen van technische werkloosheid. Onlangs vertelde een klant me dat er dankzij de sociale kruidenier op het einde van de maand soms twintig euro overbleef. Genoeg om met het gezin iets extra’s te doen”, aldus nog Ines Picavet. EvdW

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio