In het stadhuis komen een bib en een stadscafé. 

In het stadhuis komen een bib en een stadscafé. © Stad Mortsel

Verbouwing stadhuis gaat nog even door, heropening voorzien tegen eind 2023

Mortsel -

Aan de buitenzijde van het gebouw is het niet altijd duidelijk of de verbouwingen aan het Mortselse stadhuis opschieten. Met een filmpje geeft het stadsbestuur toelichting bij de werken die nog tot eind 2023 lopen.

Burgemeester Erik Broeckx (N-VA) duidt de vertragingen. “We zijn blij dat er weer volop activiteit is want de verbouwingswerken hebben wat vertraging opgelopen. Tijdens de eerste fase van de werken, namelijk die van afbraak en demontage, bleek onverwachts dat het gebouw toch enkele zwakke plekken had op het vlak van stabiliteit. Dat moest eerst aangepakt worden.”

Ondertussen is er zicht op een einddatum. “De fase van de ruwbouw en de afwerking is opgestart. We hopen deze tegen eind 2023 af te ronden”, meldt stadsarchitect Joachim Walgrave.

Stadsarchitect Walgrave geeft een stand van zaken.

Stadsarchitect Walgrave geeft een stand van zaken. © Stad Mortsel

De extra werken hadden een impact op het budget. “Tel daar de prijsstijging van materialen en werkuren nog eens bij ten gevolge van de pandemie, en dan weet je dat er achter de schermen hard gewerkt is om het budget terug onder controle te krijgen.”, zegt patrimoniumschepen Koen Dehaen (N-VA).

Het nieuwe stadhuis moet een ontmoetingsplaats worden met verschillende functies zoals een stadsonthaal, de stadsdiensten, een belevingsbibliotheek, een polyvalente zaal en een stadscafé. (fisp)

Bekijk hier het filmpje van de verbouwingen.

De kantoren van het schepencollege komen in de rechtervleugel.

De kantoren van het schepencollege komen in de rechtervleugel. © Stad Mortsel