© ATV

Verdachte van moordpoging en verkrachting 82-jarige vrouw blijft in de cel

Antwerpen -

De raadkamer heeft dinsdag de aanhouding van een 23-jarige man bevestigd. Hij wordt verdacht van verkrachting en poging tot moord. Het slachtoffer, een 82-jarige vrouw, verkeerde even in levensgevaar.

De twintiger werd vorige week opgepakt door de politie. Hij wordt verdacht van brutale feiten op de Beatrijslaan op Linkeroever op zondag 26 september. De man sprak een buurtbewoonster aan die daar haar hondje uitliet en vroeg haar om een vuurtje.

“Iets verderop werd het slachtoffer plots langs achter vastgegrepen en gewurgd, waarbij zij het bewustzijn verloor. De vrouw moest ook slagen en trappen van de man incasseren”, zei het parket na de aanhouding van de verdachte. De aanvaller zou de vrouw ook seksueel misbruikt hebben.

Na de feiten wandelde de aanvaller weg. Een drietal jonge kerels zag hem en riep voor de grap ‘federale politie’ naar de man. Die zette het meteen op een lopen. De getuigen waren daardoor extra alert en troffen niet veel verder het slachtoffer aan in de bosjes. Ze konden de hulpdiensten waarschuwen. Het slachtoffer verkeerde even in levensgevaar, maar is ondertussen aan de beterhand.

Een maand na de feiten kon de politie de 23-jarige man arresteren. Hij werd aangehouden op verdenking van poging tot moord en verkrachting. Dinsdag verlengde de raadkamer zijn aanhouding met een maand. Zijn advocaat wilde niet reageren.

sare

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio