‘De smurfen’ krijgt nieuwe afleveringen én begingeneriek op Ketnet

Ketnet zendt vanaf vrijdag 29 oktober nieuwe afleveringen uit van De smurfen. Het wordt de eerste animatiereeks voor televisie waarin ze in een 3D-versie te zien zullen zijn, net zoals in de meest recente film uit 2017. Voor de gelegenheid werd ook de begingeneriek aangepakt.

Annemie Gulickx, netmanager Ketnet: “De Smurfen zijn al sinds de jaren ’80 een vaste waarde op de VRT en op Ketnet, en met deze nieuwe afleveringen zal dat nog jaren zo blijven. We zijn ontzettend fier dat we als Ketnet deel uitmaken van dit project en op die manier bijdragen om nieuwe generaties ons Belgisch erfgoed te laten koesteren.”

Net als bij andere animatiereeksen zorgt Ketnet voor een volledig Vlaamse stemmencast met onder andere Louis Thyssen (brilsmurf), Sander Gillis (Knutselsmurf), Joyce Buellens (Smurfin), Charlotte Leysen (Smurfbloesem), Govert Deploige (Gargamel) en vele anderen.

Meisjesdorp

Naast het 3D-element zijn er nog een aantal moderne ingrepen. Zo krijgt de Smurfin vrouwelijk gezelschap. Niet van één of enkele nieuwe vrouwelijke figuren, maar van een heus meisjesdorp. Dat bevestigt Nele De Wilde van producent Peyo Productions op Radio 1. Maar de basis blijft overeind, zo stelt ze de fans van het eerste uur gerust. Alle originele personages blijven op vraag van de nazaten van bedenker Peyo in de reeks aanwezig.

De serie is volledig in België gemaakt, maar is intussen wereldwijd verkocht. Zo is de reeks verkocht aan Nikelodeon en zullen heel wat Amerikaanse kinderen dus kunnen kennis maken met ‘The Smurfs’.  (tica, joro)