Een weiland en een haag in de Velodroomstraat vatten vuur en de brand bedreigde ook de woning ernaast 

Een weiland en een haag in de Velodroomstraat vatten vuur en de brand bedreigde ook de woning ernaast ©  Theo Derkinderen

Voorwaardelijke straf voor man (20) die vegetatiebranden aansteekt

Heist-op-den-Berg -

De Mechelse correctionele rechtbank heeft een 20-jarige Heistenaar veroordeeld tot dertig maanden voorwaardelijke celstraf. De man stond terecht omdat hij vijf keer grasbermen en vegetatie in brand had gestoken.

De feiten speelden zich eind augustus van vorig jaar af. Toen werd de stationsomgeving van Heist-op-den-Berg enkele malen opgeschrikt door een grasbrand. Sommige van de branden waren al vrij uitgebreid toen ze werden opgemerkt. Eén ervan woedde zelfs over een afstand van meer dan honderd meter.

De hevigste brand deed zich voor in de Velodroomstraat. Daar stonden een weide en haag in brand. Het vuur bedreigde ook een woning waar op dat ogenblik nog mensen aanwezig waren. Twee personen moesten zelfs zuurstof krijgen omdat ze rook hadden ingeademd.

Beklaagde B.W. kon tijdens het proces op de rechtbank niet zeggen waarom hij de branden had gesticht. Zijn advocate Jente Denckens verwees naar de gezondheidstoestand van haar cliënt. “De man heeft een autismespectrumstoornis en lijdt aan ADHD. Mogelijk moet de oorzaak van zijn gedrag daar worden gezocht. Hij wordt hier alleszins psychologisch en psychiatrisch voor opgevolgd.”

De rechter legde B.W. uiteindelijk een straf met voorwaarden op, zodat de man zich verder kan laten begeleiden. tdkMEER OVER Rechtbank Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio