Tachtig bewoners woonzorgcentrum verhuizen naar fonkelnieuw gebouw: “Alles is nieuw, alleen mijn vrouw blijft dezelfde”

Zo’n tachtig bewoners van woonzorgcentrum Populierenhof in Nieuwkerken-Waas (Sint-Niklaas) trokken dinsdag naar hun splinternieuwe woonst honderd meter verderop. Ze werden uitgewuifd door enkele honderden enthousiaste schoolkinderen.

Ivan Elegeert

“We zijn toch enkele weken met de voorbereidingen van de verhuis bezig geweest”, vertelt Tjieu Van Diessen van het overkoepelende Zorgpunt Waasland. “Informatievergaderingen voor de bewoners en hun familie, afspraken met verhuisfirma’s om meubelen te verhuizen en de laatste afwerkingen aan de nieuwbouw. Het was behoorlijk hectisch. Maar we zijn blij dat we de deadline gehaald hebben. In het nieuwe gebouw zijn zo’n 140 kamers en flats. Volgende week zullen nog een vijftigtal nieuwe bewoners er hun intrek nemen.”

Tegen het middaguur zat de hele verhuisoperatie er op. “Het hele personeelsbestand steekt vandaag de handen uit de mouwen. Iedereen is op post”, klinkt het. “Daarnaast kregen we ook heel wat hulp van vrijwilligers. We hebben een heel hechte groep mensen die regelmatig een handje komen toesteken.”

Ook Frans Vercouteren (89) en zijn echtgenote Elza Steenssens (90) keken er naar uit om naar hun nieuwe zorgflat te trekken. “Dat we dit nog mogen meemaken”, vertelt Frans. Samen met zijn Elza woonde hij heel zijn leven aan de Grote Baan. “Ik heb heel mijn leven aan de Antwerpse haven gewerkt, mijn vrouw was aan het werk in de breigoedindustrie. Sinds een jaar wonen we in het Populierenhof. Nu nog eens verhuizen is zeker een beetje spannend. Alles wordt nieuw, alleen mijn vrouw blijft dezelfde.”

Mobiliteit en haven

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio

MEER OVER