Het voetpad in de Muntstraat is al ettelijke maanden niet begaanbaar.©  Sven Van Haezendonck

Voetpad in straat naar Vleeshalle al maanden opgebroken

Mechelen -

Voetgangers moeten in de Muntstraat in Mechelen al maanden op de rijweg wandelen. Door de bouw van appartementen was het voetpad aan de zijde van de Leermarkt opgebroken en dat raakt blijkbaar moeilijk hersteld.

Wie geregeld vanaf de Botermarkt naar de Vleeshalle wandelt of omgekeerd, heeft het vast opgemerkt: het vrij recent aangelegde voetpad is er al heel lang opgebroken. In het wegdek zelf zitten er putten. De werfactiviteit is er nochtans al een hele tijd afgelopen.

Heel de zomer lang was de herstelling niet mogelijk. De uitbaters van de Vleeshalle hadden van de stad de toelating gekregen om hun terras in de Huidevettersstraat te zetten. Daardoor was de Muntstraat het enige alternatief om dit deel van het centrum uit te rijden. Om die reden kreeg de aannemer uitstel.

In het opgebroken wegdek zitten er ook putten. ©  Sven Van Haezendonck

Ondertussen is het terras aan de smaakmarkt al enkele weken weg. Maar de Muntstraat, die ligt er nog altijd even belabberd bij. “De herstelling komt er hopelijk snel aan. We voeren de druk serieus op. Voor mij is de absolute deadline de eindejaarsperiode”, reageert Patrick Princen (Vld-Groen-m+), schepen van Openbare Werken.

Al rekent hij erop dat het werk sneller gebeurt. “Liever gisteren dan morgen. De kasseien voor de herstelling zijn er. De aannemer is nu op zoek naar een kasseilegger om het werk zo snel mogelijk uit te voeren. We blijven hem wekelijks aanspreken”, legt Princen uit.  (svh)

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio