In opende minister Demir het netwerk van industriële restwarmte bij Agfa om Edegemse gezinnen duurzaam te verwarmen. 

In opende minister Demir het netwerk van industriële restwarmte bij Agfa om Edegemse gezinnen duurzaam te verwarmen. © Filip Spoelders

Meer fietsinfrastructuur en laadpalen door Vlaamse klimaatsubsidies

Edegem -

De Vlaamse regering geeft Edegem dit jaar 72.359 euro subsidies voor klimaatacties in de gemeente. Het dankt deze steun aan het lokaal energie- en klimaatpact 2030 dat het met Vlaanderen sluit.

Schepen voor Publiek Domein, Philippe Muyters (N-VA), zegt dat de financiële middelen goed terecht zullen komen: “Dit is een impuls die in de Edegemse straten het verschil kan maken. Denk maar aan meer fietsinfrastructuur of laadpalen voor elektrische wagens.”

In het pact werken de steden en gemeenten rond vier doelstellingen, namelijk meer bossen, meer energievriendelijke wijken, een hemelwaterplan en deelmobiliteit voor iedereen. Een hemelwaterplan heeft Edegem sinds augustus.

Ook voor de energievriendelijke wijken zette het eerder dit jaar een grote stap. “In februari was de inkt van mijn handtekening onder het Burgemeesterconvant 2030 net droog toen ik samen met minister van Energie Zuhal Demir 330 Edegemse gezinnen mocht inpluggen op het netwerk van industriële restwarmte van Agfa-Gevaert”, geeft burgemeester Koen Metsu (N-VA) aan. (fisp)